Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MHP milletvekili adayı emekli asker, cemaat soruşturmasında tutuklandı

MHP milletvekili adayı emekli asker, cemaat soruşturmasında tutuklandı


MHP’nin 2015 ve 2023 genel seçimlerinde İzmir milletvekili adayı olan emekli astsubay Mustafa Çintaş’ın cemaat soruşturması kapsamında nisan ayında tutuklandığı öğrenildi.

Hukuksuz cemaat operasyonlarını sürdüren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ankesörlü ve sabit hatlardan ya da büfelerden kontörlü telefonlardan iletişim kurduğu iddiasıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan ilişiği kesilen eski askeri personel ile 2 sivil hakkında gözaltı kararı vermiş. Ankara merkezli 4 ilde gerçekleşen operasyonda 16 kişi 27 Nisan’da gözaltına alınmıştı.

T24 yazarı Tolga Şardan, MHP’de siyaset yapan ve 2015 ile 2023 seçimlerinde İzmir’den milletvekili adayı olan emekli astsubay Mustafa Çintaş’ın da bu soruşturma kapsamında tutuklandığını yazdı.

Bank Asya’da hesabının olması ve tanık beyanlarından hareketle gözaltına alındıktan sonra tutuklanan  Çintaş’ın halen Sincan Cezaevi’nde tutuklu olduğunu belirten Şardan, yazısında MİT’in Çintaş hakkında savcılığa biri Ağustos 2017, ikisi de Eylül 2017 tarihini taşıyan üç ayrı rapor gönderdiğini de kaydetti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version