Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mehmet Şimşek duyurdu; şimdi de ‘zorunlu afet sigortası’ geliyor

Mehmet Şimşek duyurdu; şimdi de ‘zorunlu afet sigortası’ geliyor


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zorunlu afet sigortasının devreye alınacağını duyrudu. Zorunlu Afet Sigortası, DASK’ın teminatı dışındaki afetleri kapsayacak. Olası bir depreme karşı binalar, diğer afetler için ise binalar ve taşınır malların teminat altına alınacağını belirten Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Zorunlu afet sigortasını haziran sonu itibarıyla devreye alıyoruz. Depremin yanı sıra diğer doğa kaynaklı afetler de sigorta teminatına dahil ediliyor. Deprem için binalar, diğer afetler için binalar ve taşınır mallar teminat altına alınırken; köy alanları da kapsama alınıyor.” ifadelerini kullandı.

Zorunlu afet sigortasını haziran sonu itibarıyla devreye alıyoruz.

Depremin yanı sıra diğer doğa kaynaklı afetler de sigorta teminatına dahil ediliyor.

Deprem için binalar, diğer afetler için binalar ve taşınır mallar teminat altına alınırken; köy alanları da kapsama alınıyor. https://t.co/z9zPnGLgJO

— Mehmet Simsek (@memetsimsek) June 7, 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zorunlu deprem ve ZAS’taki yeniliklere ilişkin değerlendirmede bulundu. Kısa sürede devreye alınacak zorunlu afet sigortasıyla (ZAS) sel, heyelan, fırtına, dolu, çığ ve orman yangınının da sigorta teminatına dahil edilmesinin öngörüldüğünü anlattı. Şimşek, “Deprem teminatı için binalar, diğer afetler için ise binalar ve taşınır mallar teminat altına alınıyor.” dedi.

Zorunlu deprem sigortasının, 7,4 büyüklüğündeki 17 Ağustos 1999 tarihli Gölcük Depremi sonrasında bir kanun hükmünde kararnameyle getirildiğini anımsatan Şimşek, bununla sivil konutların sigorta kapsamına alınması için zorunlu deprem sigortasının ihdas edildiğini ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) kurulduğunu iddia etti. Şimşek, bu sigorta modelinin 2012 yılında Afet Sigortaları Kanunu ile son halini aldığına işaret ederek, şöyle konuştu:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version