Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mehmet Şimşek açıkladı; sermayeye vergi geliyor, doğrudan vergilerin payı artacak

Mehmet Şimşek açıkladı; sermayeye vergi geliyor, doğrudan vergilerin payı artacak


Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan reform paketinde, vergi adaletinin güçlendirilmesi ve sermayeye yönelik vergi düzenlemesi yapılmasına yönelik önemli başlıklar yer alıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili bir haberi alıntılayarak yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Yüce meclisimizde yakında görüşülmesi beklenen pakette yer alan doğrudan vergilerin payını artırmaya yönelik düzenlemelerle vergide adaleti güçlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yüce meclisimizde yakında görüşülmesi beklenen pakette yer alan doğrudan vergilerin payını artırmaya yönelik düzenlemelerle vergide adaleti güçlendireceğiz. https://t.co/nMu6rLmGsi

— Mehmet Simsek (@memetsimsek) June 20, 2024

Söz konusu haberde bakanlık tarafından bir süredir çalışmaları yürütülen yeni reform paketine Orta Vadeli Program’da yer alan hedefler doğrultusunda son şeklinin verildiği belirtildi. TBMM’ye sunulması planlanan pakette, vergi adaletinin güçlendirilmesi, sermayeye yönelik vergi uygulamaları getirilmesi ve doğrudan vergilerin payının artırılması için düzenleme önerileri bulunuyor.

Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi uygulamasını devreye alacak Bakanlık, doğrudan vergilerin payını artırmak için yerel asgari kurumlar vergisi ve asgari gelir vergisi modelini de getirecek.

Pakette yer alan bazı başlıklar şöyle:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

ÖNCEKİ YAZIMHP’li Semih Yalçın, ‘normalleşmeyi’ hedef aldı: Siyasi anomalinin tezahürüSONRAKİ YAZIBaz etkisi ve yaz etkisi geçtikten sonra yaşanacaklar 


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version