Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Malavi Devlet Başkan Yardımcısı,eşi ve sekiz subay uçak kazasında hayatını kaybetti

Malavi Devlet Başkan Yardımcısı,eşi ve sekiz subay uçak kazasında hayatını kaybetti


TÜRKMEN TERZİ | JOHANNESBURG TR724

Malavi Devlet Başkan Yardımcısı Dr. Saulos Chilima ve beraberindeki 9 kişiyi taşıyan askeri uçağın enkazına ulaşıldı. Malavi Devlet Başkanı Lazarus Chakwera öğle saatlerinde yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, dün sabah havalandıktan kısa süre sonra radardan çıkan uçağın Chikangawa Dağlık bölgesinde düştüğünü ve kazadan hiç kimsenin kurtulmadığını ifade ederek, bugünü Ulusal Yas günü ilan etti.

9 Mayıs’ta Güney Kore’den dönen Dr. Chilima, eski başsavcının cenazesine katılmak için dün sabah 09:17’de başkent Lilongwe’den havalandı ve 200 mil uzaklıktaki Mzuzu Havaalanı’na inecekti. Uçakta Başkan Yardımcısı Chilima’nın eşi, yedi askeri yetkili ve bir diğer yolcu vardı. Yetkililerden yapılan açıklamada, uçağın kalkıştan kısa bir süre sonra kötü hava şartlarından dolayı başkente geri dönmeye çalıştığı fakat dağlık ve ormanlık bölgede düştüğü bildirildi.

Başkan’ın açıklamasına göre düşen uçak, 1988 yılında Malavi ordusuna teslim edilen Dornier 228 tipi çift pervaneli küçük bir uçaktı.

2022’de hakkındaki yolsuzluk iddiaları ile tutuklanan ve geçtiğimiz Mayıs ayında mahkeme tarafından aklana 51 yaşındaki Chilima, gelecek yıl düzenlenecek Devlet Başkanlığı seçiminde şimdiki başkana güçlü bir rakip olacaktı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version