Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mafya, Yargıtay üyesi Kocaman’a villa hediye etti, mobilyalarını yaptırdı, aracını yeniletti

Mafya, Yargıtay üyesi Kocaman’a villa hediye etti, mobilyalarını yaptırdı, aracını yeniletti


Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın mafya lideri Ayhan Bora Kaplan’ın dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı olan ve şu an Yargıtay üyesi konumunda olan Yüksel Kocaman’la olan ilişkilerinde yeni detaylar ortaya çıkıyor. Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman’a villa hediye ettiği bilinen Ayhan Bora Kaplan’ın yüksek yargı mensubunun mobilyalarını da yaptırdığı öğrenildi. Hatta Yüksel Kocaman lüks BMV aracını değiştirmek için de Kaplan’ı kullanmış.

T24 yazarı Tolga Şardan, Ayhan Bora Kaplan davasına sunulan 199 sayfalık polis raporunun detaylarını paylaştı.

Tolga Şardan’a göre raporda dikkat çeken ifadeler şöyle:

“Raporda, Sertçelik’in “M7” koduyla verdiği bilgilerden yola çıkılarak önemli tespitler yapıldığı görülüyor.

PARASINI KAPLAN ÖDEDİ

Bunlardan birisi Kaplan’la sadece “bir kez” görüştüğünü öne süren dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı, Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman’ın lüks villasına mobilya yapılması ve parasının Kaplan tarafından ödendiği iddiası.

Bu arada, Kocaman’la Kaplan’ın bağlantılı olduğu iddialarının gündeme geldiği günlerde, Kocaman’ın Çayyolu’nda lüks villası olduğunu duyurmuştum. Kendisi yaptığı açıklamada, Çayyolu’nda evi olmadığını açıklamıştı. Ancak bugün gelinen noktada Kocaman’ın Gölbaşı’nda ev değil lüks villa sahibi olduğu polis raporuyla ortaya çıktı.

ARACINI YENİLETTİ

Ankara Emniyeti OSM Şubesi’nce Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın şahsına ait aracı yenilemesiyle ilgili iddialar da incelendi. Kocaman’ın aracını Ayhan Bora Kaplan vasıtasıyla yenilediği öne sürülmüş, bu konudaki haberlere erişim engeli getirilmişti.

Bu süreçte Başsavcı Kocaman’ın aracıyla ilgili tüm işlemleri koruması Mevlüt Özdemir üzerinden yürüttüğü öne sürülüyor..

Raporda, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında adı geçen bazı isimlerle Arslan arasındaki para alışverişi yer alıyor.

Doğrudan bir tespitte bulunulmuyor ancak Arslan’ın her iki kesimle olan bağlantılarına örtülü biçimde işaret ediliyor. Kocaman’ın korumasının Arslan’ın firmasından iki kez lüks araç satın aldığı, eski araçları da buraya sattığı, araçları takas ettiği anlaşılıyor.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version