Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kuzey Kore askerleri sınırı geçti, Güney Kore uyarı ateşiyle karşılık verdi

Kuzey Kore askerleri sınırı geçti, Güney Kore uyarı ateşiyle karşılık verdi


Güney Kore ordusundan yapılan açıklamaya göre, Salı günü kara sınırını kısa süreliğine geçen Kuzey Kore askerlerini püskürtmek için uyarı ateşi açıldı. Kuzey Kore askerleri bu ay ikinci kez sınırı ihlal etmiş oldu. Her iki ihlalinde bir hata sonucu olduğu ve kasıtlı olmadığına inanılıyor.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığına göre, inşaat işi yapan yaklaşık 20 ila 30 Kuzey Kore askeri, iki ülke arasında sınır görevi gören askeri sınır çizgisini ihlal etti. Genelkurmay Başkanlığı, uyarı ateşi açılmasının ardından askerlerin geri çekildiğini ve bundan sonra herhangi bir şüpheli faaliyet tespit edilmediğini açıkladı.

Güney Kore yetkilileri, askerlerin bölgenin ağaçlarla kaplı olması dolayısıyla sınırı yanlışlıkla geçmiş olabileceğini, kasti bir geçiş olmadığını düşündüklerini belirtirken uyarı atışlarına da Kuzey’den karşılık verilmediğini bildirdi.

Güney Kore askerleri, 11 Haziran’da da bir grup Kuzey Koreli askerin kısa süreliğine sınırı geçmesi üzerine uyarı ateşi açmıştı. Genelkurmay Başkanlığının Salı günkü açıklamasında bu kez sınırın farklı bir bölgede ihlal edildiği ifade edildi.

İki ülke arasındaki sınır, 248 kilometreuzunluğunda ve 4 kilometre (2,5 mil) genişliğindeki askerden arındırılmış bölgeden oluşuyor. İki milyon mayının döşeli olduğu tahmin edilen bölge ayrıca dikenli tel örgüler ve tank tuzakları bulunuyor. 1950-53 Kore Savaşı’nın ardından ateşkes ilan edilmiş fakat barış anlaşması imzalanmamıştı. İki ülke 2018 yılında askeri gerilimi azaltmak için anlaşmaya varmıştı. Fakat yapılan anlaşmaya rağmen iki ülke arasındaki gerilim özellikle son aylarda artmaya devam ediyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version