Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

KUVEYT | Yabancı işçilerin kaldığı binada çıkan yangında en az 49 kişi öldü

KUVEYT | Yabancı işçilerin kaldığı binada çıkan yangında en az 49 kişi öldü


YASSER AL-ZAYYAT / AFP

12 Haziran Çarşamba günü Kuveyt’te yaklaşık 200 yabancı işçinin kaldığı bir binada çıkan yangında, İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan ölü sayısına göre en az 49 kişi hayatını kaybetti.

Çarşamba günü Kuveyt’in başkentinin güneyindeki bir binada çıkan yangında onlarca Asyalı işçi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kuveyt başkentinin güneyindeki Mangaf banliyösünde meydana gelen yangında yaklaşık 40 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Görgü tanıkları, yangının Asyalı işçilerin yaşadığı bir binanın alt katlarında çıktığını ve hızla üst katlara yayıldığını söyledi.

Kuveyt sivil savunmasına göre binadakiler, nedeni henüz belirlenemeyen yangından çıkan dumandan kaynaklı olarak havasızlıktan öldü. İçişleri Bakanı olay yerini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, binanın sahibinin olası bir ihmale ilişkin soruşturma kapsamında tutuklandığını söyledi.

Bakan gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyeden güvenlik düzenlemelerine uymayan tüm binaları boşaltmasını isteyeceğini söyledi.

İçişleri Bakanı gazetecilere verdiği demeçte “Yabancı işçilerin yoğun olarak yaşadığı bölgeler ve bunun sonucunda ortaya çıkan ihmal sorununu ele alacağız” dedi.

Kuveyt’in 4,3 milyonluk nüfusunun çoğunluğunu, başta Asya kökenli işçiler olmak üzere yabancı uyruklular oluşturuyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version