Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Küresel piyasaların gözü Nvidia hisselerinde

Küresel piyasaların gözü Nvidia hisselerinde


Küresel piyasalar ABD’de Nvidia hisselerindeki düşüşe odaklandı. Üç gündür sert şekilde düşen Nvidia hissesi teknik düzeltme bölgesine girdi.

Nvidia hissesinin günü yüzde 7’ye yakın kayıpla tamamladığı Pazartesi günü S&P 500 yüzde 0,31, Nasdaq 100 yüzde 1,15 düştü. Yaşanan satış piyasalarda teknoloji rallisinin sonuna gelinmiş olabileceği algısı yarattı. Deutsche Bank teknoloji rallisi sonrası ABD hisselerinin yükselişe ara vereceğini öngörürken, RBC Capital Markets piyasada çok fazla iyi haber olduğunu ve bu iyimserliğin haksız çıkması halinde aşağı yönlü risklerin ortaya çıkabileceğini belirtti. Oppenheimer’a göre boğa piyasası sürdürülebilir görünse de, bir miktar kâr alımı beklenmeli.

Yeni işlem gününde ABD ve Avrupa vadeli endeksleri ise sınırlı şekilde artıda. Asya endeksleri Wall Street’te dün yaşanan düşüşe rağmen yatırımcıların teknoloji hisselerinden diğer sektörlere geçiş yapmasıyla genel olarak artıda. Japon hisseleri olumlu ayrışırken, MSCI Asya Pasifik Endeksi finansal sektör ve tüketim malı üreticilerinin hisseleri ile yükseliş kaydetti. Pazartesi günü yüzde 0,3 düşen Bloomberg Dolar Endeksi yatay.

Nvidia hissesinde üç günde yaşanan 430 milyar dolarlık satış, dip seviyenin neresi olduğunu anlamak isteyen yatırımcıları teknik analize yönlendirdi.

Microsoft’u geride bırakarak bir süreliğine dünyanın en değerli şirketi haline gelmesinden bu yana Nvidia hissesi yüzde 13 oranında düştü. Böylece Nvidia hisseleri, Nisan ayından bu yana ilk kez, bir hisse senedinin yakın zamandaki zirvesinden yüzde 10 veya daha fazla düşmesini ifade eden “teknik düzeltme” bölgesine girdi.

Exit mobile version