Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kulis: Erdoğan, Özel’e ‘Tayfun Kahraman kimdi?’ diye sormuş

Kulis: Erdoğan, Özel’e ‘Tayfun Kahraman kimdi?’ diye sormuş


Yerel seçim sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel arasında ikinci görüşme geçen hafta gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iade-i ziyaret kapsamında 18 yıl sonra ilk kez CHP Genel Merkezi’ne gitti. İkili görüşmede Özgür Özel, başta Osman Kavala olmak üzere Gezi tutuklularını gündeme getirdi.

Gazete Duvar‘ın kulisine göre Özel’i dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi tutuklusu şehir plancısı ve akademisyen Tayfun Kahraman için “Kimdi o?” sorusunu yöneltti.

Kulis haberde şu ifadeler yer aldı:

“Yerel seçim sonrası “normalleşme”, “yumuşama” olarak nitelendirilen “siyasi diyalog” sürecinde geçtiğimiz hafta önemli bir temas daha gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi’ne gitti. Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmede ekonomiden hukuki sorunlara birçok konu ele alındı. CHP Genel Başkanı Özel yargı başlığında AİHM ve AYM kararlarının uygulanmamasının yarattığı tahribatı anlattı, Gezi davası ve bu davadan hüküm giyen Osman Kavala’dan, Tayfun Kahraman’dan bahsetti. Edinilen bilgiye göre Erdoğan Özel’in bu konulardaki açıklamalarını yorum yapmadan dinledi, sadece bahsedilen isimler üzerine, “Tayfun Kahraman kimdi?” diye sordu.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version