Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kendini asan adam konuştu: ‘Hırsızlık mı yapayım?’


(Serbest Görüş) – Kayseri’nin Talas ilçesinde kurulan kurban pazarına sakatat ve et toplamak için gelen Ali B. (45) zabıta görevlileri ile tartışınca elektrik direğine bağladığı iple kendini asarak intihar girişiminde bulunmuştu. Kurban pazarındakilerin ipi keserek kurtardığı Ali B., bilinci kapalı şekilde hastaneye götürülmüştü.

Hastaneden taburcu olmasının ardından açıklama yapan Ali B. pazara sadece mumbar toplamak amacıyla gittiklerini anlattı. Ali B. şunları söyledi: “Sadece mumbar toplamak amacımız vardı çünkü kimseden et isteyemiyoruz. Hayır yapmak isteyen kendisi veriyor yoksa biz et istemiyoruz. Sadece mumbar toplayıp evimize götürecektik. Beni oradan çıkardılar, eşimi çıkardılar, oturacak yer yok. Bir anda ağlamaya başladım. Götüreceğimiz bir mumbar. Ben 15 saniyeliğine kendimi astım. Çünkü çoluk çocuk orada bekliyor. Benim 6 torunum var. Ben nasıl geçineceğim? Ne yapayım, hırsızlık mı yapayım? Psikolojik sorunum yok. Ekonomi bitmiş.”

NE OLMUŞTU?

Olay, bayramın ilk günü saat 16.00 sıralarında Talas ilçesi Reşadiye Mahallesi’ndeki kurban kesim yerinde meydana geldi. İddiaya göre, eşi ile kurban kesim yerine sakatat ve et toplamak için gelen Ali B. ile Talas Belediyesi zabıta ekipleri arasında tartışma çıktı.

Zabıta ekiplerine tepki gösteren Ali B., kurban kesim yerinin dışında bulunan elektrik direğine ip bağlayarak kendini aşağı doğru bıraktı.

Olay anına ilişkin cep telefonu kamerası ile kaydedilen görüntülerde, Ali B.’nin elektrik direğine çıktığı ve kendini iple astığı, bir vatandaşın da hızla direğe tırmanarak ipi kestiği, ardından da Ali B.’nin başının üstüne yere düştüğü görüldü.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version