Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Kayyıma geçit yok’ mitingi için bildiri dağıtımı


İSTANBUL – İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, 29 Haziran’da Kartal Meydanı’nda kayyıma karşı gerçekleştireceği miting için Mecidiyeköy’de çağrı yaparak bildiri dağıttı.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri öncülüğünde, Colemêrg Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı 29 Haziran’da “Emeğimiz ve özgürlüğümüz için kayyıma geçit vermeyeceğiz” şiarıyla İstanbul Kartal Meydanı’nda miting düzenlenecek. Miting çalışmaları hız kesmeden devam ederken, Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nden çok sayıda kişi Mecidiyeköy Metrobüs durağında bildiri dağıtımı gerçekleştirerek yurttaşlara mitinge katılım çağrısında bulundu.

 

Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nden çok sayıda kişi “Kayyım defol” tişörtü giyerek, yurttaşlara mitingin yeri ve saati konusunda bilgilendirme yaptı. Dağıtılan bildirilerde ise şu ifadeler yer aldı: “AKP iktidarı 22 yıldır sermayenin çıkarları doğrultusunda toplumun geniş kesimlerine dönül saldırıları devreye sokuyor. Kayyuma geçit vermemek; hayatımıza, emeğimize, geleceğimize sahip çıkmaktır. Baskı, sömürü, geleceksizlik kaderimiz değil. Emeğimiz, özgürlüğümüz, geleceğimiz için sermaye düzenine ve kayyum iktidarına karşı birleşik mücadeleyi büyütelim. Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği.”

 

Öte yandan miting için İstanbul’un birçok ilçesinde halkla bir araya gelinerek mitinge çağrı çalışmaları gerçekleştirilmeye devam ediliyor.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version