Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Kaplan soruşturması Adalet Bakanlığı’na uzandı; üst düzey isim görevden alınabilir’ iddiası

Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 1 komiser gözaltına alındı


Almanya’ya kaçarken Esenboğa Havalimanı’nda yakalandıktan sonra tutuklanan ve organize suç örgütü lideri olmakla yargılanan Ayhan Bora Kaplan ile  (arama trafiği geçmişi) HTS çakıştığı ortaya çıkan Adalet Bakanlığı’nda görevli üst düzey bir ismin yakın zamanda görevden alınabileceği iddia edildi.

Ankara Organize Suçlardan Sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan ve komiser Ufuk Gültekin gibi üst düzey emniyet personellerinin tutuklandığı Ayhan Bora Kaplan soruşturması, bu kez Adalet Bakanlığı’na uzandı.

PolitikYol’un haberine göre, daha önce Ankara’da hakimlik yapan ve Adalet Bakanlığı’nda üst düzey görevli E.Ş.’nin Kaplan ve firari avukatı Cengiz Haliç’le HTS çakışması olduğu tespit edildi.

GÖREVDEN ALINABİLİR

Soruşturmada ortaya çıkan bu durum, Emniyet tarafından Adalet Bakanlığı’yla da paylaşıldı. Halihazırda bakanlıkta daire başkanı olan ismin yakın zamanda görevden alınacağı iddia edildi.

ŞENTOP KEFİL OLUNCA DOSYA KAPANDI

Görevden alınacağı iddia edilen E.Ş., Ankara’da çeşitli davalardaki kararlarının yanı sıra 15 Temmuz darbe girişiminin ardından cemaatle irtibatlı olduğu iddiasıyla da gündeme gelmişti.

İddialara göre ‘cemaat soruşturmasında şüpheli’ E.Ş. hakkındaki soruşturma, eski TBMM başkanı Mustafa Şentop’un ‘kefil’ olmasından soran takipsizlikle sonuçlandı.

Soruşturmada hakkında yakalama kararı çıkartılan E.Ş. 11 Ağustos 2016’da savcılığa giderek teslim oldu.

E.Ş. lehinde tanıklık da yapan isimler arasında bulunan Şentop, “2012 yıllarının sonu itibariyle ‘FETÖ’yle mücadele konusunda yararlı bilgiler verdi, masum olduğuna inanıyorum” dedi. Bu beyanlardan bir süre sonra da E.Ş. hakkındaki soruşturma takipsizlikle kapatıldı.

BATAKLIK OPERASYONU’NDAKİ KARARLARIYLA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

E.Ş., Ankara’da hakim olarak görevli olduğu dönemlerde vermiş olduğu kimi kararlarla da dikkatleri üstüne çekmişti.

Kamuoyunun gündemini uzunca bir süre meşgul eden ‘Bataklık Operasyonu’ndaki tutuklama ve tahliye kararlarının altında E.Ş.’nin imzası bulunuyordu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada, 4 Temmuz 2020’de ‘Bataklık Operasyonu’ olarak adlandırılan operasyonda gözaltına alınan tüm şüpheliler tutuklamaya sevk edildi. Tutuklamaya sevk edilenler isimler arasında U.Ş. ve N.K. de bulunuyordu.

E.Ş.’nin hakimlik yaptığı Ankara 8’inci Sulh Ceza Hakimliği, 5 Temmuz 2020’de U.Ş. ve 19 ismin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakması ve N.K.’nin tutuklanmasına karar verdi.

Ancak aynı isim bir gün sonra U.Ş. hakkında savcılık itirazı üzerine tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması kararı verdi. 10 gün sonra da N.K. hakkında tahliye kararı verilmesinde yine aynı hakimin imzası bulunuyordu.

Dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklanan ve ‘modern Sülün Osman‘ olarak bilinen iş insanı D.Ç. de tutuklandıktan 11 gün sonra tahliye edildi. Üstelik soruşturma savcısı izinli olduğu dönemde verilen tahliye dilekçesiyle sulh ceza hakimliğinde kararıyla tahliye edilmişti.

HAKİMLİKTEN BAKANLIĞA ATANDI

Son olarak Kaplan soruşturmasında HTS çakışması iddiasıyla gündeme gelen E.Ş. hakim iken eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ döneminde bakanlığında bir birime daire başkanı olarak atanmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version