Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kamu bankalarından ‘kredi’ vurgunu: Cevheri Güven, 3 tefeci baronu deşifre etti

Kamu bankalarından ‘kredi’ vurgunu: Cevheri Güven, 3 tefeci baronu deşifre etti


Gazeteci Cevheri Güven, yine çok konuşulacak bir konuyu gündeme getirdi. Güven, bu kez suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’ın arkasındaki ‘3 tefeci baronu’, Sinan Aygün, Kemal Muratoğlu ve Abdulkadir Akboğa’yı belgelerle deşifre ediyor. Videoyu izlediğinizde Türkiye’de adına ‘devlet’ denilen sistemin nasıl tamamen çürüdüğünü görüyorsunuz…

Cevheri Güven, YouTube sayfasında yayınlanan son videosunda, kamu bankalarının bu isimler tarafından Ayhan Bora Kaplan ismi kullanılarak ‘kredi’ adı altında nasıl dolandırıldığını anlatıyor. Güven, videonun giriş kısmında şunları söylüyor:

  • Bugün sizlere piyasayı kasıp kavuran ama adları hiç duyulmayan Türkiye’nin 3 tefeci baronundan bahsedeceğim. Bunlar öyle baronlar ki bir iş adamına çöktükleri zaman intihar ettiriyorlar, bir hastaneyi, okullar zincirini ele geçirdiler. Bir emniyet müdürünü intihar ettirdiler. Bunlar böyle tefeciler.
  • Geçtiğimiz günlerde bir mafya liderinin kamu bankasından 550 milyon TL kredi aldığına ilişkin bir haber çıktı. Fakat bu mafya lideri Ayhan Bora Kaplan ve Ayhan Bora Kaplan’ın böyle kamu bankalarından 550 milyon dolar falan kredi alacak çapı yok. Ama onun arkasında o tefeciler var.
  • Kamu bankalarının bütün yöneticileri AKP’li isimler. Tayyip Erdoğan, kamu bankalarının yönetimini MHP ile paylaşmadı. Dolayısyla Ayhan Bora Kaplan’ın arkasındaki isim olan Süleyman Soylu, öyle kamu bankalarından 550 milyon TL falan kredi alamaz! 5-10 milyon ancak kredi aldırır. Ama bu büyüklükte kredilerin ta o kamu bankalarının yöneticilerinden, tepesinden izin alması lazım.
  • İşte burada devreye giren bu üç tefeci baron var. Yani Ayhan Bora Kaplan’ı sokakta kullanan isimlerden bir tanesi nasıl Süleyman Soylu ise yine Ayhan Bora Kaplan’ı sokakta piyasada kullanan isimlerden biri de işte bu arkadaki Türkiye’nin 3 tefeci baronu. Bu üç isim; Sinan Aygün, Kemal Muratoğlu, Abdulkadir Akboğa…

Videonun tamamı için aşağıdaki linke tıklayan…

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version