Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail’de on binlerce kişi Netanyahu’ya karşı sokağa döküldü


(Serbest Görüş) – İsrail dün gece, Gazze savaşının başlamasından bu yana en geniş katılımlı protesto gösterisine sahne oldu. Sadece Tel Aviv’deki eyleme yaklaşık 150 bin kişinin katıldığı belirtilirken, meydanlardan rehinelerin bırakılması için Hamas’la anlaşma yapılması ve erken seçim talepleri yükseldi. Kudüs, Hayfa ve Beerşeba gibi kentlerde de binlerce kişi sokağa döküldü.

Tel Aviv’deki eylemde, Hamas’ın rehin aldığı 20 yaşındaki kadın asker Naama Levy için doğum günü kutlaması da yapıldı. Askerin annesi kızının serbest bırakılması çağrısında bulunurken, İsrail’in iç istihbarat servisi Şin Bet’in eski yöneticilerinden Yuval Diskin de bir konuşma yaptı. Diskin, Benyamin Netanyahu’yu İsrail tarihinin en kötü başbakanı olarak niteledi.

Eylemde İsrail bayraklarının yanı sıra Netanyahu ve hükümetindeki siyasetçiler aleyhinde pankart, afiş ve dövizler taşınırken erken seçim çağrısı yapıldı. Alanda büyük bir ateş de yakılması üzerine polis göstericilere dağılma çağrısı yaptı. Ateş itfaiye araçlarının yardımıyla söndürüldükten sonra atlı birlikler protestocuları dağıtmaya çalıştı. İsrail devlet televizyonunun haberine göre, Tel Aviv’de üç gösterici “düzeni bozma, yangın çıkarma ve polis memurlarına şiddet uygulama” suçlamasıyla gözaltına alındı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version