Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İspanya, İsrail’i soykırımla suçlayan UCM davasına dahil olma kararı aldı

İspanya, İsrail’i soykırımla suçlayan UCM davasına dahil olma kararı aldı


İspanya Dışişleri Bakanı Perşembe günü yaptığı açıklamada, ülkesinin Güney Afrika’nın İsrail’i Gazze’de soykırım yapmakla suçladığı davaya katılmak için Birleşmiş Milletler mahkemesinden izin isteyeceğini duyurdu. İspanya, Güney Afrika’nın geçen yılın sonlarında Uluslararası Adalet Divanı’na başvurmasının ardından bu adımı atan ikinci Avrupa ülkesi oldu.

İspanya Dışişleri Bakanı José Manuel Albares Madrid’de yaptığı açıklamada, “Bu kararı Gazze’de devam eden askeri operasyon nedeniyle aldık. Gazze’ye ve Orta Doğu’ya barışın geri dönmesini istiyoruz ve bunun gerçekleşmesi için hepimiz mahkemeyi desteklemeliyiz.” dedi.

Daha önce Meksika, Kolombiya, Nikaragua, Libya ve Filistinliler Hollanda’nın Lahey kentindeki mahkemede görülmekte olan davaya katılma talebinde bulunmuşlardı. AB üyesi İrlanda da daha önce bu talebi ileten ülkeler arasında yer alıyor. Mahkeme, geçtiğimiz haftalarda İsrail’in Gazze’nin güneyindeki Refah kentine yönelik askeri saldırısını derhal durdurmasını emretmiş fakat İsrail mahkeme kararlarını hiçe saymıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version