Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İrade gaspına karşı protestolar 5’inci gününde


COLEMÊRG – Colemêrg’te irade gaspına karşı protestolar 5’inci gününde. Esnafı ziyaret eden DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Bizi tanımayanı biz hiç tanımıyoruz” dedi. 

 

Colemêrg Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı protestolar 5’inci gününde. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ve milletvekilleri, kentteki esnafları ziyaret etti. Kayacanlar Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret eden eşbaşkan ve beraberindekiler, esnafın yoğun ilgisiyle karşılaştı. 

 

Esnaf ziyaretinde konuşan Uçar, “Hakkari halkı kendi iradesiyle belediye eşbaşkanlarını seçti. Ama belediye eşbaşkanımızı gözaltına alıp, ceza vererek tutukladılar. Bize verilen tüm bu cezalar AKP iktidarı ve şiddetinin vesikasıdır. Biz belediye eşbaşkanlarımızla halkımıza hizmet edeceğiz. Bir olursak kayyımı gönderebiliriz. Halkın iradesi kimi seçmişse belediye eşbaşkanları onlardır. Demokrasi ve özgürlük gelene kadar durmayacağız. Bizi tanımayanı biz hiç tanımıyoruz. Halkımızı yalnız bırakmayacağız” dedi.

 

Esnaflar ise, kayyım atanmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Eşbaşkan ve milletvekilleri, ardından mahallelere giderek burada ziyaretler gerçekleştirdi.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version