Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İrade gaspına karşı Esenyurt Meydanı’ndaki mitinge katılım çağrısı


İSTANBUL – Esenyurt Meydanı’nda gerçekleştirilecek miting öncesi bildiri dağıtan DEM Parti milletvekilleri, kendilerini engellemeye çalışan polise, “Sizlere hiçbir zaman boyun eğmiyoruz, biz kazanacağız” dedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 9 Haziran’da Esenyurt Meydanı’nda gerçekleştireceği “Kayyıma Geçit Yok Mitingi” öncesi parti üyeleri tarafından Esenyurt Meydanı’nda bildiri dağıtımı gerçekleştirildi.  DEM Parti İstanbul Milletvekilleri Çiçek Otlu ve Kezban Konukçu’nun da aralarında olduğu partililer, bildiri dağıtımı esnasında polis tarafından engellenmeye çalışıldı. 

 

‘GELİN ENGELLEYEBİLİYORSANIZ ENGELLEYİN’

 

Polisin engelleme girişimine tepki gösteren DEM Parti milletvekili Çiçek Otlu, “Hakkari’deki kayyıma itiraz ediyoruz. Halkın iradesinin gasp edilmesine itiraz ediyoruz. Pazar günü mitingdeyiz gelin, devlet engelleyebiliyorsa engellesin. Sizlere hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz. Göreceksiniz biz kazanacağız” diyerek, “Biji berxwedana Colemêrg” sloganı attı. 

 

‘BU HIRSIZLIĞA KARŞI GELİYORUZ’

 

DEM Parti Milletvekili Kezban Konukçu ise tüm engelleme girişimlerine rağmen 9 Haziran’da söz konusu mitingi gerçekleştireceklerini belirterek, “Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına, bu hırsızlığa karşı geliyoruz. Seçme ve seçilme hakkı için insanların önüne sandık koyuyorlar ama ardından bu haklarını gasp ediyorlar. Bu hırsızlar sadece orada hırsızlık yapmıyorlar, bizim de ekmeğimize, hayatlarımıza göz koyuyorlar. Bu hırsızlığa karşı, Kürt halkının iradesinin gasp edilmesine karşı herkesi Esenyurt Meydanı’nda mitinge bekliyoruz” çağrısı yaptı. 

Partililer, sloganlar atarak bildiri dağıtmaya devam etti. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version