Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İngiltere’nin en ünlü ‘TV doktoru’ Michael Mosley, Simi adasında kayboldu

İngiltere'nin en ünlü 'TV doktoru' Michael Mosley, Simi adasında kayboldu


İngiltere’nin en tanınmış doktorlarından ve televizyon şahsiyetlerinden Michael Mosley, Yunanistan’ın Simi (Sömbeki) adasında tatile gittiği sırada kayboldu. Adanın Aziz Nicola Plajı’nda dün (çarşamba) öğle saatlerinde yürüyüşe çıktıktan sonra bir daha haber alınamadığı belirtildi. 67 yaşındaki doktorun eşinin, saat 19:30 civarında kayıp ihbarında bulunması sonrası devasa bir arama operasyonu başlatıldı.

Başkent Atina’dan da arama çalışmaları için insansız hava araçlarının yollanacağı belirtildi. Sahil güvenlik ve itfaiye ekiplerinin de adanın kıyılarında ve ormanlarında Mosley’yi aradığı aktarılıyor. İngiliz basınındaki haberlere göre, Mosley’nin yüksek bir yerden düşmüş olabileceğinden endişe ediliyor.

Mosley, “5-2” adı verilen aralıklı oruç diyetini popüler hale getiren doktor olarak tanınıyordu. BBC’de sağlıkla ilgili sorulara yanıt verdiği “Trust Me, I’m a Doctor” serisinin yıldızlarından biri olan Mosley, yine BBC’nin “The One Show” ve ITV’nin “This Morning” programlarına düzenli olarak katılıp sağlıkla ilgili tavsiyelerde bulunuyordu.

Mosley, belgesellere yaptığı katkılarla da çok sayıda ödül almıştı. İnsanların güzellik algısının bilimsel açıdan nasıl anlaşılabileceğinin sorgulandığı ‘The Human Fave’ isimli belgesel, Emmy Ödülü’ne layık görülmüştü.

Michael Mosley ve kendisi gibi bir doktor, yazar ve sağlık yaşam savunucusu olan eşi Clare Bailey Mosley’nin dört çocuğu var. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version