Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İmamoğlu açıkladı: İstanbul’da nüfusun yüzde 17-18’i mülteci, bu haksızlık

Ekrem İmamoğlu, ilk İBB Meclis’inde konuştu: Millet, 31 Mart’ta mesaj verdi


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da 2,5 milyon civarında mülteci olduğunu açıkladı. İmamoğlu, bunun İstanbul’un nüfusunun yüzde 17-18’ine tekabül ettiğini belirtt: “2,5 milyona yakın mülteci var İstanbul’da. Yani 10 senelik faturadan bahsediyoruz. 10 senede 2,5 milyon ne demek biliyor musunuz? 16 milyon resmi nüfusun neredeyse yüzde 17-18’i demek. Böyle bir artış olamaz. Doğru değil. Mülteciye de haksızlık, İstanbulluya da haksızlık.”

Almanya’nın Düsseldorf kentinde, Avrupa Türk İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği üyeleriyle bir araya gelen Ekrem İmamoğlu’na, Türkiye ve dünyadaki sığınmacı sorununa ilişkin görüşleri soruldu. Sorunun kaynağında ve çözümsüzlüğünde Avrupa’nın ve hükümetin yanlış politikalarının yattığını vurgulayan İmamoğlu, sığınmacı akınının yoğun olduğu bir dönemde Fransa’da, Nice’de 2015’te katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmayı aktardı.

Ekrem İmamoğlu’nun konumasından bazı bölümler şöyle:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

ÖNCEKİ YAZIYeni düzenleme; yurt dışı çıkış harcı 150 TL’den 3 bin TL’ye mi çıkarılacak?SONRAKİ YAZIİBB’den Halk Ekmek’e yüzde 60 zam; artık 8 TL

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version