Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İddia: Ülkü Ocakları Adliye’yi saracak, Özgür Özel’i içeri sokmayacak

Özgür Özel’den AKP’ye ‘asgari ücret’ resti: Zam şart!


Siyaset gündemi neredeyse tamamen Sinan Ateş cinayeti davasının ilk duruşması olan 1 Temmuz’a kilitlenmiş durumda.

Tarih yaklaştıkça daha fazla gündeme gelen dava çevresinde hem MHP’nin içinde hem de MHP’nin iktidar içindeki pozisyonunu etkileyecek kritik gelişmeler yaşanıyor.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ ÜZERİNDEN MHP’Yİ AKLAMA GİRİŞİMİ
MHP lideri Devlet Bahçeli, 1 Temmuz’da görülecek davanın ilk duruşmasında parti olarak hazır bulunacaklarını ilan etmişti. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ayşe Ateş’le görüşmesinin ardından yaşanan bu gelişme, Bahçeli’nin MHP’yi Sinan Ateş cinayeti davası üzerinden aklama girişimi olarak yorumlanmıştı.

Geçen günlerde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Devlet Bahçeli’yle görüşmesi sonrasında, davanın iddianamesinde adı geçmese de kamuoyunda cinayetle en çok iltisaklandırılan MHP’li Olcay Kılavuz, MHP Meclis Danışmanlığı görevinden alınmıştı.

ÖZGÜR ÖZEL’İ ENGELLEME
Hal böyleyken gazeteci Yavuz Selim Demirdağ, Sinan Ateş davasına ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu. Demirağ, 1 Temmuz’da görülecek Sinan Ateş davasında Ülkü Ocakları’nın Ankara Adliyesi’nin etrafını saracağını, Özgür Özel’i engellemeye çalışacaklarını söyledi.

Serbest Görüş:

Demirağ, Halk TV’de katıldığı programda, Olcay Kılavuz’un, “Beni yakarsanız ben sizi de yakarım” dediğini ancak daha sonrasında bu mesajın yerine ulaştığını düşündüğü için cümlelerini geri aldığını ifade etti.

MHP VE ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN ORTAYA ATILAN İDDİALARLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELMEDİ
Demirdağ, 1 Temmuz tarihinde Ülkü Ocakları’nın Ankara Adliyesi’nin etrafını binlerce kişiyle saracağını, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in içeriye girmesine izin vermeyeceklerini iddia etti.

Demirdağ, yurdun birçok bölgesinden otobüs kaldırılacağını, Ülkü Ocakları’nın gençlerini oraya yığmak için çok ciddi bir hazırlık içerisinde olduklarını, neden bir mahkemenin engellenmeye çalışıldığını anlayamadığını söyledi.

Demirağ’ın canlı yayında söylediği ifadeler kısa süre içerisinde sosyal medyanın gündemine otururken MHP ve Ülkü Ocakları’ndan ortaya atılan iddialarla ilgili henüz bir açıklama geldi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version