Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İBB hesabından yapılan küfürlü paylaşıma soruşturma

İBB hesabından yapılan küfürlü paylaşıma soruşturma


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X hesabından Türkiye’nin gri listeden çıkmasıyla ilgili “Başardık” paylaşımında bulundu. Bu Paylaşım İBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın resmi hesabından, küfürlü şekilde alıntıladı.

İBB: HESAP SİBER SALDIRIYA UĞRADI
Tepki çeken paylaşım sonra İBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı açıklama yaparak hesabın siber saldırıya uğradığını açıkladı. Açıklamada “Değerli Takipçilerimiz; hesabımız siber saldırıya uğramış olup tarafımıza ait olmayan bir içerik yayımlandığı tespit edilmiştir. Süreci kontrol altına aldığımızı ve güvenlik önlemlerimizi güçlendirdiğimizi bilgilerinize sunarız” ifadeleri kullanıldı.

Serbest Görüş:

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci de paylaşımla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Değirmenci açıklamasında şunları ifade etti:

“Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ‘Başardık’ paylaşımına İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.’nin X hesabından küfürlü cevap yazılması üzerine soruşturma başlatıldı. Kamu Görevlisine Görevinden Dolayı Hakaret ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Alenen Aşağılama suçlarından dolayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatıldı.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version