Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hayvanlar yanarken çiftçi tazminat peşinde: Eksper gelmeden müdahale yok!


(Serbest Görüş) – İklim değişikliği ve artan orman yangınları, hayvanların yaşamını tehdit ediyor. Hayvan, Yaşam, Özgürlük İnisiyatifi’nden Çağdaş Küpeli, tarım sigortası nedeniyle hayvanların tedavi edilmesine eksper gelmeden izin verilmemesinin hayvanları ‘mal’ olarak görmenin bir sonucu olduğunu aktardı.

Geçtiğimiz günlerde Çanakkale’de 575 hektarlık alan küle dönerken bu kez de Diyarbakır ve Mardin arasındaki alanda anız yangını çıktı. Yangınların bilançosu gün geçtikçe artarken, bu alanlarda yaşayan hayvanların ölümüne ilişkin net bir açıklama yapılmadı.

Karar gazetesine konuşan, Hayvan, Yaşam, Özgürlük İnisiyatifi’nden Çağdaş Küpeli “Hayvanlar acı çekerken bazı sahipler, müdahaleyi geciktirerek ekspertiz raporu bekliyor” dedi. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, anız yakılmasının sadece orman yangınlarına sebep olmakla kalmadığını, aynı zamanda doğanın dengesini de bozduğunu ifade etti.

‘HAYVANLARIN SAHİPLERİ, MÜDAHALEYİ GECİKTİRİYOR’

Orman yangınlarının vahşi yaşam üzerindeki etkilerine değinen Çağdaş Küpeli, “Yanan sadece ormanlar değil, tarlalardaki tüm canlılar da zarar görüyor. Üzücü bir gerçek ki ülkemizde hayvanlar, maddi bir değerleri olmadığı düşünüldüğünde yok edilmesi gereken varlıklar olarak görülüyor” değerlendirmesini yaptı.

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version