Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hayvanlar için eylem 17’nci gününde


ANKARA – Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi “hayvanların öldürülmesi” tasarısına karşı oturma eylemine 17’nci gününde de devam etti. 

 

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi ve Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi’nin, iktidarın sokakta yaşayan hayvanların uyutularak öldürülmesine dair hazırlıklarını yaptığı yasa teklifine karşı Çankaya Belediyesi önünde başlattığı oturma eylemi 17’nci gününde devam etti. Nöbet eylemine, İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi yöneticileri, Polen Ekoloji, demokratik kitle örgütleri ve hayvan hakları savunucuları katıldı. Hayvanların fotoğraflarının taşındığı eylemde, sık sık “Hayvana insana yeryüzüne özgürlük” sloganı atıldı.

 

‘NEFRET CİNAYETE DÖNÜŞÜYOR’

 

Açıklamada Yerel Hayvan Koruma Gönüllüsü Güliz Gündüz, sahte kuduz köpek haberleri ile köpek katliamının meşrulaştırılmaya çalışıldığını belirterek, “Urfa’da katliam var. İktidar tarafından örgütlenen nefret bugün Urfa’da katliama dönüştü. Bugün Urfa’da yapılan da hükümetin ve ortaklarının getirmeye çalıştığı katliam yasasının, yasal olmayan bir provasıdır. Ancak Urfa’da yaşananlar bir son değil, dün ortaya çıktı ki Urfa’da olanlar tüm Türkiye’de sokakta yaşayan köpeklerin öldürülmesine dönük bir provokasyonun adımı. Dün Urfa’da yaşananları yerinde görmek ve katliamın ortasında birkaç köpeği kurtarma çabasına giren arkadaşlarımız polisin baskısıyla karşılaştı. Arkadaşlarımızı Urfa’da keyfi bir şekilde gözaltına aldılar. Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü, barınaktan tutanak karşılığı çıkardığı köpekleri Ankara’ya getirdiği için bugün tutuklandı” diye konuştu.

 

‘BU CİNAYETLER KİMİN ADINA İŞLENİYOR’

 

Gündüz, aylardır toplatılan köpeklerin yasaya uygun bir biçimde aşılatılıp yaşam alanlarına geri bırakılması gerektiğinin altını çizerek, “Kuduz pozitif vakalarına yönelik raporları halka sunmak zorundasınız. Hiçbir hayvanı kanuna aykırı şekilde toplayamaz, hapsedemez, öldüremezsiniz. Urfa’daki gönüllülerin ilk izlenimi ise şehirde bir köpeğin bile bırakılmadığı yönünde! Belediye başkanlarına soruyoruz! Topladığınız köpekleri nereye götürdünüz? Acımasızca boğazı sıkılan köpeğin videosunu dün hepimiz izledik. Bu muameleye rağmen hala kuyruğunu dostça sallayan dostumuzu nereye götürdünüz? Bunu yapanın belediye görevlisi olmadığı iddia edildi? Urfa’da belediyenin haberi olmadan toplama mı yapılıyor? Bu cinayetleri kimler kimin adına işliyor? Açıklama bekliyoruz” ifadelerini aktardı.

 

‘HESAP VERMEK ZORUNDASINIZ’

 

Belediyeye ait barınak görevlileri ve veteriner hekimlerinin toplamadan habersizmiş gibi davrandığını kaydeden Gündüz devamla şu ifadelere yer verdi, “Sizin bu hayvanların sağlığını korumaktan başka işiniz mi var? Hekimlik etiğinden bahsedip gönüllülerin sorularına doğru düzgün yanıt vermeyerek, mesleki duyarlılıklarınızın sorgulanamayacağından bahsediyorsunuz! Dostlarımıza karşı sorumluluklarınızı yerine getirene kadar yakanızdayız! Hesap vermek zorunda değiliz diyorsunuz! Israrla vurguluyoruz: hesap vermek zorundasınız.”

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version