Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hayvanlar için 27 gündür eylemdeler


ANKARA – Hayvan hakları savunucuları eylemlerinin 27’nci gününde bir kez daha hayvanların öldürülmesi yasasına karşı çıktı. 

 

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi ve Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi’nin sokakta yaşayan hayvanların uyutularak öldürülmesini öngören yasa teklifine karşı Çankaya Belediyesi önünde başlattığı eylem 27’nci gününde, “Yaşam hakkını elinden almak isteyenlere karşı sokaktayım yanındayım” pankartıyla devam etti. Eyleme Alınteri destek ziyaretinde bulunurken sık sık “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganı atıldı.  

 

‘BU YILLAR TARİHE UTANÇLA GEÇECEK’

 

Hayvan hakları savunucuları adına Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi’nden Devrim Aden, yıllardır yerel yönetimlerin hayvanlara ilişkin politikalarını uygulamadığını ifade ederek, “Kadın cinayetlerinde kravat indirimi, hayvan cinayetlerinde iyi hal indirimi verdiniz! Ve hala belediyeleriniz işkenceyle hayvan toplamaya, kötü insanlar kendinden güçsüz olanı öldürmeye devam ediyor. Tarihte nasıl utançla hatırladığımız anlar varsa bu yıllar tarihe böyle geçecek. Torunlarınız sizlerden utanacak” diye tepki gösterdi. 

 

‘HESABI SORULACAK’

 

Aden son olarak AKP’nin yönetiminde olan Altındağ Belediyesi’ne seslenerek şunları söyledi: “Altındağ Belediyesi’ne sesleniyoruz; gece yarısı yaralı köpek var gelin desek çalışmayan belediyeniz gecenin bir yarısı köpek toplamak için mesai yapıyormuş. Topladığınız hayvanlar nerde? Cevap verin. Mahallesinden alıp ölsünler diye dağ başlarına bıraktığınız hayvanların hesabı elbet sorulacak. Bu burada böyle kalacak sanmayın. Öldürdüğünüz bütün hayvanların listesini tutuyoruz. Bu devran böyle dönmeyecek elbet. Gün gelecek bütün öldürdüklerinizin hesabı sorulacak” dedi. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version