Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hava Kuvvetlerinden 14 Temmuz’da gelen gizli emir: ‘Bu bilgi sende kalsın’

15 Temmuz’un kumpas olduğuna yönelik şüpheleri güçlendiren gelişmelere bir yenisi daha eklendi.

15 Temmuz’un yaşandığı 2016 yılında Tümgeneral olan dönemin Hava Kuvvetleri Harekat Başkanı İsmail Güneykaya, 14 Temmuz’da İncirlik Üs Komutanı Bekir Ercan Van’ı arayarak verdiği emirle gündemde.

15 Temmuz’dan kısa süre önce Güneykaya, “Türkiye’nin orta noktasında 2 Tanker uçağı ile 24 saat esasına göre uçacak şekilde uçak, pilot ve yakıt ikmal operatörü durumunu çalışın” emri veriyor.

Sonrasında yapılan çalışma Outlook üzerinden gizli gizlilik derecesiyle Güneykaya’ya yollanıyor.

14 TEMMUZ’DA VERİLEN EMİR: BU BİLGİ SENDE KALSIN

Sonra Güneykaya 14 Temmuz 2016 Perşembe günü, sabah saat 10:30’da Van generali arıyor ve kripto telefondan;

“Haftasonu özel bir terörle mücadele harekatı olabilir, bu bilgi sende kalsın, kimseyle paylaşma, filo komutanını sadece uçuş ekipleriyle ilgili bilgilendir” diyor.

“GENERAL GÜNEYKAYA İLE KRİPTOLU TELEFON KAYITLARIMIZI MAHKEMEYE GETİRİN”

Bu beyanları 15 Temmuz öncesi İncirlik Üs komutanı olan Bekir Ercan Van, mahkeme boyunca ısrarla tekrar ediyor. Van, “Bu outlook yoluyla attığım çalışmayı, 14 Temmuz günü Güneykaya ile kriptolu telefon konuşma kayıtlarımızı mahkemeye getirin. Bu kayıtları bir türlü getirmiyorlar.” sözleri de mahkeme kayıtlarına girdi.

MAHKEME, EMRİ VEREN GÜNEYKAYA’YI TANIK LİSTESİNDEN ÇIKARDI

Güneykaya, mahkemede tanık sıfatıyla ifadesi alınacaklar listesinde ancak cezaevindeki subay Bekin Can Van, Güneykaya geldiğinde bunları yüzüne soracağım talebinde bulunuyor. Mahkeme bunun üzerine Güneykaya’yı ifade gününden birkaç gün önce tanık listesinden çıkarıyor.

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version