Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gezici ailesinden 7 kişiden 2’si tahliye edildi


BEDLÎS – Bitlis Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşması görülen ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenilen Gezici ailesinden 7 kişiden ikisinin tahliyesine karar verilirken diğer 5 kişinin tutukluluk haline devam kararı verildi.

 

Bedlîs’in Xîzan (Hizan) ve Tetwan (Tatvan) ilçelerinde 2 Temmuz-28 Kasım 2023 tarihleri arasında askeri operasyonlar ve sokağa çıkma yasakları sırasında tutuklanan Gezici ailesinden 7 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. Bitlis Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, 7 kişi, “örgüt üyesi olmak”, “devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak” ve “tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirmek” suçlamalarıyla yargılanıyor. 

 

Tutuklu olan Gezici ailesinden 7 kişi mahkemeye getirilirken, tutukluların avukatları da duruşmada hazır bulundu. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada 28 sayfadan oluşan iddianame okundu.

 

Okunan iddianamenin ardından duruşmada savcılık ifadelerini tekrarlayarak savunmalarını yapan Gezici ailesinden 7 kişinin ardından avukatlar savunma yaparak müvekkillerinin tahliyesini istedi. Avukatların savunmasından sonra dosyada beyan veren üç itirafçı tanık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanarak, beyanlarda bulundu. Bunun üzerine tekrar söz alan avukatlar, açık itirafçı tanıkların beyanlarının çelişkili olduğunu, bu doğrultuda müvekkillerinin tahliyesini ve beraatını talep ettiğini söyledi.  

 

2 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

 

Savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti Serkan Gezici ve Mahsun Gezici hakkında tahliye kararı verdi. Tutuklu olan diğer 5 kişinin ise tutukluluk halinin devamına karar verilerek bir sonraki duruşmayı 26 Ağustos’a erteledi.

 

NE OLMUŞTU? 

 

Bedlîs’in Xîzan (Hizan) ve Tetwan (Tatvan) ilçelerinde 2 Temmuz 2023’te askeri operasyon başlatılarak, sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Bu yasak ve operasyonlar 28 Kasım 2023’e kadar devam etmişti. Yapılan operasyon ve bombardımanda 3 PKK’li yaşamını yitirmişti. Operasyon sonrası Bedlîs merkezli birçok kentte yapılan ev baskınlarında 110 kişi gözaltına alınmıştı. 50’den fazla kişi, “örgüt üyesi olmak”, “örgüte yardım etmek” ve “örgüte finansman destek sağlamak” iddialarıyla tutuklanmıştı.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version