Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gergerlioğlu’ndan askeri öğrenci için adalet çağrısı: ‘Fakir ve nüfuz sahibi olmadığımız için cezaevinde ölümü bekliyoruz’

Müebbet hapse çarptırılan Harbiyeliler: ‘Biz mi darbe planlayıp generalleri sokağa çıkardık yoksa onlar mı bizi?’


DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 15 Temmuz kaos ve kumpas gecesi ‘terör saldırısı var’ diyerek komutanlarının emriyle Yalova’dan İstanbul’a götürülen ve müebbet hapis cezası verilen askeri öğrenci Mehmet Aksoy için adalet çağrısı yaptı.

Gergerlioğlu, müebbet hapis cezası verilen eski askeri öğrenci Mehmet Aksoy’un Karatepe Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nden kendisine gönderdiği mektubu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u etiketleyerek paylaştı.

‘‘Fakir ve nüfus sahibi olmadığımız için cezaevinde 20 metrekare hücrede ölümü bekliyorum’’ diyen eski askeri öğrenci şu ifadeleri kullandı:

“15 Temmuz gecesi terör saldırısı var diye bizi Yalova’daki kamptan otobüslere bindirip götürdüler. Osman Gazi Köprüsü’nden ücreti ödeyerek geçtik. Sonrasında uyumuştum. Arabaya gelen bir taşla uyandım. Her yerden saldırıyorlardı. Taşlar, sopalar… Orada bize saldıranlardan kaçmak için bir küçük açıklıktan köprüye çıktık. Gece iki civarındaydı. Erle aynı rütbede bulunan askeri öğrencilere cezayı layık gördüler. Fakir ve nüfus sahibi olmadığımız için buradayız. Şu anda 20 metrekare bir hücrede elimde ölünceye kadar infaz yazan bir müddetname ile ölümü bekliyorum. Sesimiz olun.”

DUY! @yilmaztunc

“15 Temmuz gecesi terör saldırısı var diye bizi Yalova’daki kamptan otobüslere bindirip götürdüler. Osman Gazi Köprüsü’nden ücreti ödeyerek geçtik. Sonrasında uyumuştum. Arabaya gelen bir taşla uyandım. Her yerden saldırıyorlardı. Taşlar, sopalar… Orada bize…

— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) June 27, 2024

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version