Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gergerlioğlu’ndan 23 yaşındaki öğrencinin gözaltına alınmasına tepki: ‘Adalet Bakanlığı, cevap verin! Ne yapsın bu anne?’

Gergerlioğlu’ndan 23 yaşındaki öğrencinin gözaltına alınmasına tepki: ‘Adalet Bakanlığı, cevap verin! Ne yapsın bu anne?’


DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın övgüler dizerek sosyal medyadan duyurduğu ‘nefret’ operasyonunda 23 yaşındaki hemşirelik öğrencisi Esengül Arslan’ın 4 gün önce gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Esengül Arslan’ın annesi Gülizar Arslan’ın sosyal medyadan yaptığı paylaşımı alıntılayan DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Adalet Bakanlığı’na ‘‘Cevap verin! Ne yapsın bu anne?’’ diye sordu.

Cevap verin!
Ne yapsın bu anne?@adalet_bakanlik

” Kızım E.A şu an Vatan Emniyet’te gözaltında. Salı günü aldılar. Bugün mahkemesi var. Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi 3. sınıf öğrencisi. 23 yaşında. İstanbul’da bir arkadaşıyla evde kalıyordu. Akrabalarımız yurt… pic.twitter.com/IBLZLbiBJx

— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) May 31, 2024

Babası tutuklu bulunan ve 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri yıkılan Arslan ailesinin İstanbul  Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi 3. Sınıfta okuyan Esengül Arslan, Bakan Yerlikaya’nın ‘övgüler’ dizdiği ‘Kıskaç-18’ operasyonunda gözaltına alındı. Okurken ailesine yük olmamak için marketlerde çalışıp ilkokul öğrencilerine matematik dersi vererek masraflarını çıkarmaya çalışan Esengül Arslan’a yurt dışında bulunan ağabeyi, amcası ve dayısının zaman zaman banka yoluyla para göndermesi ‘teröre finansman sağlama’ olarak sayıldı.

Depremzede anne Gülizar Arslan yaşadıkları zor durumu şu sözlerle anlattı:

EV YOK, BARK YOK. YOLA ÇIKTIM, KIZIMIN MAHKEMESİNE GİDİYORUM

“Kızım E.A şu an Vatan Emniyet’te gözaltında. Salı günü aldılar. Bugün mahkemesi var. Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi 3. sınıf öğrencisi. 23 yaşında. İstanbul’da bir arkadaşıyla evde kalıyordu. Akrabalarımız yurt dışından para gönderdiği için kızımı almışlar. Eşim de tutuklu olduğu için kızım bize de yardımcı oluyordu. Marketlerde çalıştı, 2 ve 3. sınıflara matematik-Türkçe dersi veriyor. Ev temizliğine kadar gitti. Ben de 6 sene yatalak bir kadına baktım. Malatya’daki evimiz depremde yıkıldı. Adıyaman’da köyde annemin yanında kalıyorum. Ev yok, bark yok. Yola çıktım, kızımın mahkemesine gidiyorum. Eşim Malatya Akçadağ’da tutuklu. Kızım İstanbul’da tutuklanırsa ben hangi tarafa mekik dokuyayım?”

Yasalarda suç teşkil etmeyen ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM)  “kanunsuz suç ve ceza olmaz” ilkesinin ihlal edildiğine yönelik Türkiye aleyhine peş peşe karar vermesine rağmen hemşirelik öğrencisi Esengül Arslan’ın ‘nefret’ operasyonunda gözaltına alınmasına tepki gösteren DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Adalet Bakanlığı’na ‘‘Cevap verin! Ne yapsın bu anne?’’ diye sordu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version