Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazze Savaşı’nın başlamasından beri İsrail’e en büyük Hizbullah saldırısı

Gazze Savaşı'nın başlamasından beri İsrail'e en büyük Hizbullah saldırısı


– İran destekli Direniş Ekseni’nin Lübnan ayağını oluşturan Hizbullah’ın İsrail’in 7 Ekim’den beri saldırdığı Gazze’ye tüm gücüyle yüklenmesini önlemek için yaptığı eylemlerin sınır çatışmasına dönüşmesi nedeniyle yeni bir savaş için çanlar çalıyor. Hizbullah, üst üste iki gündür rekor sayıda roket, füze ve SİHA ile Kuzey İsrail’e saldırı düzenleyerek önemli askeri tesisleri vurdu ve çok sayıda yangın çıkmasına neden oldu.

Dün Kuzey İsrail’e yaklaşık 250 roket fırlatarak çatışmanın başladığı 8 Ekim’den beri bir günde gerçekleştirdiği en büyük saldırıyı düzenleyen Hizbullah, bugün de akşam saatlerine dek yaklaşık 150 roket, kamikaze İHA ve tanksavar füzesi ateşledi.

Dün saldırıların yol açtığı yangınların güçlükle söndürüldüğü Kuzey İsrail, yeniden alev ve dumana boğuldu.

TEK SEFERDE 100’DEN FAZLA ROKET FIRLATABİLDİĞİNİ GÖSTERDİ

Dün İsrail’in önemli askeri tesislerini hedef almasının ardından bugün karargahların da bulunduğu en az 15 askeri tesise saldıran Hizbullah, tek seferde 100’den fazla roket, tek seferde 30’dan fazla SİHA ateşleyerek askeri gövde gösterisi yaptı.

KRİTİK ÜSLER HEDEF ALINDI

Kuzey İsrail’deki el Zaura, Kela, Yoav, Katsia, Nafah, Sahel askeri üsleri, İsrail’in kuzey komuta merkezi olan David askeri üssü, istihbarat üssü Mişar ve 210. Golan Tugayı’nın bulunduğu Katsavia üssü, Hizbullah’ın bugünkü hedefleri arasındaydı.

Hizbullah açıklamasında “ilk kez olmak üzere İsrail savaş uçaklarının bir süredir hedef alınmakta olduğu” vurgulandı.

İSRAİL ASKERLERİ ELLERİNDE YAY-OKLA

İsrail ordusu, Güney Lübnan’da Hizbullah mevzilerine misillemede bulunduğu açıklamasını yinelerken, İsrail askerlerinin ellerinde yay-okla ateşli cisimleri Lübnan sınırındaki duvarın üzerinden karşı tarafa göndererek yangın çıkardığı görüntülendi.

HİZBULLAH’IN ÜST DÜZEY SAHA KOMUTANINA SUİKASTA YANIT

Hizbullah’ın üst üste iki gündür Kuzey İsrail’i roket yaylım ateşine tutması, İsrail’in Güney Lübnan’da suikast niteliğindeki hava saldırısında düzenleyip üst düzey saha komutanı Talib Sami Abdullah dahil 4 Hizbullah üyesini öldürmesinin ardından geldi.

HİZBULLAH YÜRÜTME KONSEYİ BAŞKANI: İSRAİL’İN APTALLIĞI

Hizbullah’ın Beyrut’ta Talib Sami Abdullah için düzenlediği cenaze törenine büyük kalabalıklar katıldı. Törende konuşan Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Safiyuddin, “Siyonist rejiminin Hizbullah’a karşı savaşta geçmiş deneyimlerden ders almadığını” söyleyerek “Direniş liderlerini öldürmenin Direniş’i zayıflatacağına inanma aptallığında ısrar ediyor” dedi.

‘AĞLAYIP FERYAT EDECEKLER’

Hizbullah’ın kaçınılmaz yanıtının Gazze’ye destek operasyonlarını “hem tür hem de miktar olarak arttırmak” olacağını İsrail’in anlaması gerektiğini belirten Safiyuddin, “İsrailliler şimdi işgal altındaki Filistin’in kuzeyinde başlarına gelenlerden dolayı sızlanıp inliyorlarsa, kendilerini ağlamaya ve feryat etmeye hazırlasınlar” uyarısında bulundu.

BİDEN YÖNETİMİ ‘BÜYÜK ENDİŞE’ AÇIKLADI

ABD’li bir dizi yetkili ise tırmanmadan büyük endişe açıklayıp bölgesel savaş çıkmaması için uyarıda bulunarak taraflara itidal tavsiye etti.

İSRAİL İKİ CEPHEDE BİRDEN SAVAŞMAYI GÖZE ALACAK MI?

Geçen hafta Kuzey İsrail’de askeri birlikleri ziyaret eden Başbakan Benyamin Netanyahu, “İsrail, Lübnan sınırının kuzey kesiminde güçlü bir eyleme hazır” demişti. Bugün İsrail ordusu, kuzey sınırında muharebeye hazırlık tatbikatlarını tamamladığını açıkladı. (Dış Haberler)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version