Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

FRANSA | Zelenskiy Fransız Meclisi’nde konuştu: Avrupa artık bir barış kıtası değil

FRANSA | Zelenskiy Fransız Meclisi’nde konuştu: Avrupa artık bir barış kıtası değil


JULIEN DE ROSA / AFP

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy Cuma günü Fransız milletvekillerine yaptığı konuşmada, Ukrayna’nın işgalinin başlamasından bu yana “Avrupa artık bir barış kıtası olmadığını” söyledi.

Normandiya çıkarması’nın 80’inci yıldönümü anma törenleri için Fransa’ya gelen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, bugün Fransa Ulusal Meclisi’nde milletvekillerine hitap etti. Zelenskiy, Avrupa’nın artık bir barış kıtası olmadığını söyledi.

Ukrayna lideri ayrıca 15 ve 16 Haziran’da İsviçre’de yapılması planlanan barış zirvesinin savaşa bir son vermeye daha da yaklaştıracağı umudunu dile getirdi. Normandiya çıkarmasına atıfta bulunan lider, konferansın Ukrayna’nın “D-Day’i” olabileceğini sözlerine ekledi.

“Putin’in kendi ülkesine ve kendi halkına ne yaptığına bir bakın. Burası artık yaşamın hiçbir değerinin kalmadığı bir ülke. Bu, arzuladığımız her şeyin ve değerlerimizin tam tersi; özgürlüğün, eşitliğin ve kardeşliğin tam tersi. Dolayısıyla [Putin rejimi] Avrupa’nın zıttıdır, Avrupa karşıtıdır” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version