Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Filistin’in BM Temsilcisi, Noa’nın kurtarılmasına sevindiği için eleştiriliyor: “Bu ülkemize ya da davamıza ihanet etmek değildir”

Filistin’in BM Temsilcisi, Noa’nın kurtarılmasına sevindiği için eleştiriliyor: “Bu ülkemize ya da davamıza ihanet etmek değildir”


Filistin Devleti’nin BM Daimi Gözlemcisi Majed Bamya’nın X’te yayınladığı açıklaması şöyle:

“Noa’nın ölümcül kanser hastası olan annesinin yanında olabileceği için rahatladığını ifade ettikten sonra birkaç (ve münferit) agresif ve aşağılayıcı tepki aldım. Daha önce de söylediğim gibi, annemi kanserden kaybettim ve onun yanında geçirdiğim her saniyeye, en zor olanlarına bile değer veriyorum. Karşımızdakini bir insan olarak görmemize ve acısını paylaşmamıza izin verin. Bu ülkemize ya da davamıza ihanet etmek değildir. Bu, insanlığımızı terk etmeyi reddetmektir. Söylediklerim hiçbir şekilde İsrail operasyonu sırasında işlenen katliama göz yummak olarak yorumlanamaz ve kanser hastası olan ve gidecek bir evi ya da hastanesi olmayan binlerce Filistinliyi ya da kanser hastasıyken esaret altında ölenleri ve ailelerinin yaşadığı acıyı unutmadım.

İsrail saldırıları sürerken Filistinlilerin ve rehinelerin hayatları da tehlikede. Her iki kesimin hayatlarını kurtarmanın yolunun ateşkesten geçtiğini yineledim.

Tüm bunlar bir kız çocuğunun böyle bir durumda annesinin başucunda olması gerektiği gerçeğini değiştirmiyor. Bu, ailelerin yeniden bir araya gelmesini görmenin içimde rahatlamadan başka bir şey uyandırmasına neden olacak kadar nefretle dolmak istemediğim gerçeğini değiştirmez.

Filistinli mahkumların ailelerinin nihayet sevdiklerini kucaklamasına empati duyamayanlara karşı sesimi çok yükselttim. Bu insani duygularda utanılacak hiçbir şey yok. Halkımıza yönelik zulmün ve topraklarımızın işgalinin sona erdirilmesi, adalet ve barış arayışımızda bizi daha da güçlü kılıyor.”

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği saldırılar ve İsrail güçlerinin saldırganlara müdahaleleri sonucu yaklaşık 1200 kişi hayatını kaybetti. Yakalanamayan Hamas militanları beraberlerinde 251 İsrailliyi rehin alarak Gazze’ye döndü. Kasım ayında bir hafta süren ateşkes sonucunda rehinelerin yaklaşık yarısı serbest bırakıldı. İsrail, hala 130’dan fazla rehine bulunduğunu, bunların yaklaşık dörtte birinin öldüğüne inanıldığını söylüyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı’nın aktardığına göre, o tarihten bu yana İsrail’in Gazze’deki saldırılarında çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere öldürülen sivil sayısı 37 bini aştı.

25 yaşındaki kadının bir motosikletin arkasında “Beni öldürmeyin!” diye bağırdığı duyuluyordu. Noa bu görüntüler sonrası İsrail’de rehinelerin sembolü haline geldi. Çin doğumlu İsrail vatandaşı Argamani 8 Haziran’da düzenlenen operasyon sonrası önce babası Yaakov Argamani ile sonra da beyin kanseri olan annesi Liona Argamani ile buluştu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version