Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eylemdeki belediye işçileri CHP’ye yürüdü


İZMİR – İzmir’de işten çıkarılan ve maaşlarından kesinti yapılan belediye işçileri, CHP binaları önünde eylem yaptı. 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışırken işten çıkarıldıkları için 22 Mayıs’ta belediye binası önünde oturma eylemine başlayan İZENERJİ ve İZDOĞA işçileri, CHP İzmir İl Başkanlığı binası önünde açıklama yaptı. “Atılan işçiler geri alınsın” pankartının açıldığı açıklamada, “Hak, hukuk, adalet”, “Açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz” ve “Direne direne direnişten zafere” sloganları atıldı. 

 

İZENERJİ işçisi Süheyla Konuk, “Biz hakkımız olanı istiyoruz, seçimlerde aday belirleme süreçleri de buralarda yaşanan kişisel kavgalar da biz emekçilerin gündemi değil. Hakkımız olanı, işimizi alana kadar hiçbir yere gitmeyeceğiz. Atılan işçiler derhal geri alınsın” diye konuştu. 

 

BAYRAKLI İŞÇİLERİ İLÇE BİNASINA YÜRÜDÜ

 

Sosyal haklarının maaşlarından kesilmesi üzerine 15 Mayıs’tan bu yana oturma eylemi yapan Bayraklı Belediyesi işçileri de belediye binası önünde açıklama yaptıktan sonra CHP Bayraklı İlçe binasına yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Hak, hukuk, adalet”, “Başkan elini cebimizden çek” ve “İş, ekmek, özgürlük” sloganları atıldı. 

 

Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Nihat Filiz, “Günlerdir Bayraklı Belediyesi önünde eylemdeyiz. Maalesef CHP’li belediyeler, başta büyükşehir belediye başkanı olmak üzere ölüm sessizliğinde. Biz bunu kabul etmiyoruz. Geçtiğimiz günlerde CHP Bayraklı İlçe Örgütü’yle görüşmemiz oldu. Bundan sonra doğrudan belediye başkanları sanki bizimle muhatap olmayacak ve SODEMSEN’i aracı kurum olarak bizimle karşı karşıya getirecekler. Toplu sözleşme elde edilmiş olan bir haktır. Bunun tartışmaya açılmasına, ortadan kaldırılmasına asla taviz vermeyeceğiz, hiçbir geri adım atmayacağız” mesajı verdi. 

 

Ardından kitle tekrar Bayraklı Belediyesi önüne döndü. Burada konuşan Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş ise, “Her belediyenin büyüklüğü, geliri aynı değil. Her belediye aynı kitlelere hitap etmiyor. Bu nedenle CHP’nin belirlemek istediği bütün belediyelerde ortak bir Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi’ni doğru bulmuyoruz. Kabul etmiyoruz. Buna karşı da mücadele edeceğiz” dedi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version