Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eylem Tok’un oğlunun ABD’deki ıslah evinden fotoğrafı yayınlandı

Eylem Tok’un oğlunun ABD’deki ıslah evinden fotoğrafı yayınlandı


ABD’de davayı takip eden Emrah Erdinç’in yayınladığı bilgilere göre Cihantimur, dördüncü (en yüksek beş) güvenlik seviyesindeki Manson Gençlik Kurumu’nda ‘Federal suç’ kategorisinde tutuluyor.

Söz konusu kazayla ilgili, ‘kasıtsız adam öldürme ve yaralama’ suçlamasıyla 18 Haziran’da hakim karşısına çıkan Cihantimur’un avukatı, müvekkilinin tutulduğu ıslah evindeki şartlardan memnun olmadığı için yerinin değiştirilmesi isteğini mahkemeye iletmişti.

Hakim Donald Cabell, Cihantimur’un tutukluluğunun devamına karar verirken sanığın başka bir ıslah evine gönderilip gönderilmeyeceği konusunda bir açıklama yapmamıştı.

Sanık avukatı ayrıca, müvekkilinin ‘ABD vatandaşı olduğu için ülkede kalarak eğitimine devam etmesi gerektiğini’ Türkiye’nin iade talebinin reddedilmesi için gerekçe olarak sunmuştu.

ABD’deki Boston John Joseph Moakley Adliyesi’ndeki ilk duruşmada hakim, kaza sonrası annesi Eylem Tok tarafından ABD’ye kaçırılan Cihantimur’un davasının bugün görülmesine karar vermişti.

Eylem Tok’un davası 27 Haziran’a ertelenmişti

Eylem Tok’un tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

ABD’de sürekli yer değiştiren anne-oğulu, son olarak Boston’da bir gayrimenkulu kiralarken imza attıkları sözleşme ele vermişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı ve Türkiye’nin ABD Büyükelçiliği’ndeki Güvenlik Ateşeliği, firari anne ve oğulun yerlerini tespit etti. İlk etapta İnterpol yetkililerine, akabinde de Boston Polisine zanlıların bilgileri iletildi.

ABD polisinin operasyonuyla yakalandı. Evde yapılan aramada bulunan 5 bin dolarsa tutanağa geçirilmişti. 

Anne ve oğlu, Boston Federal Mahkemesi’ne çıkarıldı. Cihantimur ‘kasıtsız adam öldürme ve yaralama’, anne Eylem Tok ise ‘suçluyu korumak’ maddelerine istinaden tutuklanmıştı.

NTV ABD muhabiri Hüseyin Günay’ın aktardığına göre Türkiye’nin iade talebiyle gözaltına alınan Cihantimur ve Tok’un Boston’daki ilk duruşmasında Eylem Tok’un tutukluluğunun devamına karar verildi.

Tarafların detaylı iddia ve savunmaya hazırlık yapması için bir sonraki duruşma 27 Haziran salı Türkiye saatiyle 16.00’ya ertelendi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version