Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eylem Tok ve oğlunun yakalanmasının perde arkası

Eylem Tok ve oğlunun yakalanmasının perde arkası


İstanbul’da 1 Mart’ta ehliyetsiz olarak kullandığı lüks araçla bir çocuk babası Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan Cihantimur Tok, annesiyle birlikte önce Mısır’a, oradan da vatandaşı olduğu ABD’ye kaçmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eylem Tok ve oğlu Cihantimur Tok’un Türkiye’nin iade talebi kapsamında ABD’de yakalandığını açıkladı. Gece yarısı yeni bir açıklama daha yapan Bakan Tunç, Tok ve oğlunun Boston’da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandığını duyurdu. Tutukluluğun gözden geçirileceği duruşma, 18 Haziran’da yapılacak.

Yakalanmanın perde arkası

Reuters‘in haberine göre Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, Boston’daki yıllık eğitim ücreti 46 bin dolar olan pahalı bir özel okulu gezmek üzereyken Türkiye’den gelen iade talebi üzerine tutuklandı.

Mahkeme belgelerine göre Türk kolluk kuvvetleri mayıs itibariyle Miami’de olduklarına ve Küba’ya seyahat etmek için sahte pasaport almaya çalışmış olabileceklerine inanıyordu.

Tok’un tutuklandığı sırada üzerinde 5 bin dolar nakit para bulundu.

Tok’un avukatı Brendan Kelley, Tok’un serbest bırakılması gerektiğini savunarak, Türk yasalarına göre iddia edilen suçun bir ebeveyn tarafından işlenmesi halinde ceza gerektirmediğini ve ABD-Türkiye anlaşması uyarınca iadeye uygun olmadığını söyledi: “İadesi bile mümkün olmayan bir suçtan dolayı gözaltında tutuluyor.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version