Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

EURO 2024 | Fransız futbolcu Kylian Mbappé, gençleri ‘aşırı sağa’ karşı oy kullanmaya çağırdı

EURO 2024 | Fransız futbolcu Kylian Mbappé, gençleri ‘aşırı sağa’ karşı oy kullanmaya çağırdı

FRANCK FIFE / AFP

Fransa milli futbol takımı kaptanı Kylian Mbappé, Fransa’nın Euro 2024’teki açılış maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında ülkedeki siyasi kargaşaya dikkat çekerek Fransa için tarihi bir an yaşandığını söyledi. Mbappé, halkı aşırılara karşı harekete geçmeye çağırdı.

Duesseldorf’taki D Grubu karşılaşmasında Avusturya ile oynanacak maç ile ilgili sorular, Mbappé’nin seçimler ve Fransa’daki durumun “korkunç” olduğunu söylemesiyle ikinci planda kaldı. Mbappé, Avusturya maçından daha önemli bir durum içinde olduklarını ifade etti.

Mbappé siyasi atmosfer için “Bu daha önce hiç görülmemiş bir olay” dedi ve ekledi: “İşte bu yüzden tüm Fransız halkıyla ve aynı zamanda gençlerle konuşmak istiyorum. Bizler fark yaratabilecek bir nesiliz. Aşırı uçların iktidarın kapısını çaldığını görüyoruz ve ülkemizin geleceğini şekillendirme fırsatına sahibiz.”

25 yaşındaki oyuncu, “Kylian Mbappé aşırı görüşlere ve insanları bölen fikirlere karşı. Fransa’yı temsil etmekten gurur duymak istiyorum, benim değerlerime ya da bizim değerlerimize uymayan bir ülkeyi temsil etmek istemiyorum. (…) İnsanlar futbol ve siyaseti karıştırmayın diyor ama burada gerçekten önemli, oyundan daha önemli bir durumdan bahsediyoruz. Ülkemizdeki durum vahim ve harekete geçmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Forvet Marcus Thuram’ın önceki gün insanları Marine Le Pen’in partisi RN’nin güç kazanmasını engellemek için “her gün savaşmaya” çağırırken, Mbappé de durumu doğrudan ele aldı. Yıldız futbolcu, “Onun görüşünü paylaşıyorum. Çeşitlilik, hoşgörü ve saygı hakkında konuştuğumda ben de aynı görüşü paylaşıyorum,” dedi.

Teknik Direktör Didier Deschamps oyuncularının siyasi görüşlerine saygı duyduğunu söyledi.
“Bu onların özgür iradesi” diyen tecrübeli teknik adam, “Onların büyük oyuncular ama aynı zamanda Fransız vatandaşları olduklarını ve ülkedeki durumdan muaf ya da kayıtsız olmadıklarını kabul etmeliyiz” diyerek oyuncularının görüşlerini paylaşmalarıyla bir problemi olmadığını vurguladı.

Fransız Futbol Federasyonu ise erken seçim öncesinde milli takımın tarafsızlığına saygı gösterilmesi ve takımın politize edilmemesi çağrısında bulunmuştu. Federasyon sonrasında oyuncuların görüşlerini ifade etmekte özgür olduklarını söyledi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version