Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

EURO 2024 | Ev sahibi Almanya son dakikada güldü, İskoçlar yıkıldı

EURO 2024 | Ev sahibi Almanya son dakikada güldü, İskoçlar yıkıldı

EURO 2024 A Grubu mücadeleleri sona erdi. Son maçlarda Almanya, İsviçre’ye karşı 1-0 yenik durumda girdiği uzatma dakikalarında golü buldu ve grup birinciliğini son dakikalarda tekrar İsviçre’den geri aldı. Almanya’nın 7 puanla birinci sırada tamamladığı gruptan, İsviçre son dakikalarda kalesinde gördüğü golün ardından 5 puanla ikinci olarak da olsa üst tura çıkmayı başardı.

İskoçya ve Macaristan arasında oynanan mücadelede normal sürede gol sesi çıkmazken  Macaristan uzatmaların 10. dakikasında attığı golle maçı kazanmasını bildi. İlk puanlarını  alarak grubu 3. sırada bitiren Macaristan üst tur için şansını devam ettirirken İskoçya 1 puanda kaldı ve turnuvaya veda etti.  En iyi 4 grup üçüncüsünün üst tura çıkacağı turnuvada Macaristan maç fazlasıyla en iyi 3. grup üçüncüsü durumunda.

İsviçye’yi Almanya karşısında öne geçiren golü 28. dakikada Dan Ndoye kaydederken Almanya’dan Robert Andrich’in 17. dakidada ağalara giden topu VAR incelemesi sonrası faul gerekçesiyle iptal edildi. Almanlar kendilerini tekrar grup lideri yapan golü maçın uzatma dakikalarında Niclas Füllkrug’un ayağından buldu. Maç 1-1  sona erdi.

Macaristan-İskoçya mücadelesinde Barbanas Varga ceza sahasında yaşanan çarpışmanın ardından yerinden kalkamadı. Sağlık görevlileri oyuncuya müdahalesinin ardından Macar oyuncu sedyeye alındı ve ambulansla hastaneye götürüldü. ilk iki maçta sıfır çeken Macaristan, turnuvaya veda etmeye hazırlanırken uzatmaların 10. dakikasında Kevin Csoboth’un ayağından bulduğu golle grup 3.’lüğüne yükseldi. Macaristan’ın  üst tur için şansı devam ediyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version