Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

EURO 2024 | C grubunda sessiz son, oynanan 6 maçın 5’i berabere bitti

EURO 2024 |  C grubunda sessiz son, oynanan 6 maçın 5’i berabere bitti


EURO 2024 C Grubunda maçlar sona erdi. Danimarka-Sırbistan ve İngiltere-Slovenya arasındaki grubun son maçlarında sahalarda sessizlik vardı, iki maçta da gol sesi çıkmadı. C grubunda böylece oynanan 6 maçın 5 maçı berabere bitmiş oldu. Grubu 3 takım namağlup tamamlarken ilk maçlardaki tek mağlubiyeti alan Sırbistan elendi, tek galibiyet alan İngiltere grubu lider tamamladı.

Oynanan son karşılaşmaların ardından İngiltere grubu 5 puanla lider bitirdi. Slovenya ve Danimarka grubu 3 puanla bitirerek gruptan çıkma başarısı gösterdiler. Slovenya ve Danimarka, grubu 3 beraberlik alarak namağlup tamamladı. İki takımında aldığı puanlar, attığı ve yediği goller eşit olunca ortaya garip bir durum çıktı. Fakat turnuva formatı gereği en iyi 3.’lerin üst tura çıkması kuralı gereği iki takımda üst tura çıkmayı başardı.

Alınan beraberliklerin damga vurduğu E grubundan elenen ekip Sırbistan oldu. Sırbistan, grubu iki puanla sonuncu tamamlayarak turnuvaya elveda dedi. C grubundaki ilk maçlarda Sırbistan, İngiltere’ye 1-0 kaybetmişti. Bu maç dışındaki diğer 5 maçın hepsi berabere bitince Sırbistan grupta elenen takım olurken İngiltere de bu galibiyetin getirdiği avantajla sonraki tura grup lideri olarak gitti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version