Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan ve Bahçeli, Sinan Ateş davasına 5 gün kala bir araya geldi

Erdoğan ve Bahçeli, Sinan Ateş davasına 5 gün kala bir araya geldi


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ile Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görüşmesi sona erdi. Erdoğan ve Bahçeli, son iki ay içinde üçüncü kez bir araya gelmiş oldu.

Basına kapalı yapılan görüşme 50 dakika sürdü, ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

İki lider, bu yıl 11 Ocak’ta görüşmeşlerinin ardından seçim sonrası ilk kez Bahçeli’nin konutunda 29 Nisan’da görüşmüştü. Bu görüşmeden yalnızca 11 gün sonra, 10 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tekrar bir araya gelindi. Böylece iki lider, bu yıl dördüncü kez bir araya gelmiş oldu.

Kulislere göre, Erdoğan ve Bahçeli, siyasetteki normalleşme ve yeni anayasa sürecini görüştü.

Erdoğan, bugün partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda, “15 Temmuz darbe girişimine karşı şehitlerimizin fedakarlıkları üzerinde yükselen Cumhur İttifakı, Türkiye’nin bekasının teminatı olmuştur” diyerek, bir süredir gündemde olan Cumhur İttifakı’nda çatlak iddialarına da doğrudan yanıt vermiş oldu.

Bahçeli ve Erdoğan, 1 Temmuz’da başlayacak olan eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasından önce bir araya geldi. Bahçeli grup toplantısında, cinayet üzerinden MHP’ye “hain bir senaryo” yazılmaya çalışıldığını ileri sürmüş ve davaya yalnızca MHP avukatlarının katılacağını duyurmuştu.

Ayşe Ateş’ten Bahçeli ve şüpheli Yıldırım’a fotoğraflı yanıt

Grup toplantısında, Sinan Ateş cinayeti üzerinden MHP üzerine “hain bir senaryo” yazılmaya çalışıldığını ileri süren MHP lideri, “Davamızı üç beş çapulcunun keyfine göre yargılatmayız” dedi. Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in 1 Temmuz’da görülecek ilk duruşmaya davet ettiği Bahçeli, davaya yalnızca MHP avukatlarının katılacağını duyurdu.

“Fason bir 12 Eylül iklimi oluşturup davamızı ve partimizi sanık olarak afişe etmeye kalkanların da alınların karışlar, külahlarını ters giydiririm” diyen Bahçeli’ye yanıt, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’ten geldi. Ateş, Bahçeli’ye “Sanık olmadıklarını söylediler, o halde ne işiniz var Sincan’da?” diye sordu.

11 Haziran’da Erdoğan ile görüşen Ayşe Ateş, Bahçeli’nin bugünkü konuşmasını paylaşan ve cinayete ilişkin ayrılan dosyada şüpheli olarak yer alan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ı da alıntıladı ve eski Ülkü Ocakları yöneticileri Emre Yüksel, Serdar Öktem ve Tolgahan Demirbaş’ın fotoğraflarını paylaşarak, “”Davamızı üç beş çapulcunun keyfine göre yargılatmayız diyerek işaret edilen “üç beş çapulcu” aşağıdaki isimler olsa gerek. Çünkü 1 Temmuz günü Sincan’da Sinan Ateş suikastine ilişkin siyasi cinayet davasında yargılanacak olanlar bunlar” diye yazdı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version