Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan: Muhalefeti ‘normalleştirmeye’ çalışıyoruz

Erdoğan: Muhalefeti ‘normalleştirmeye’ çalışıyoruz


Erdoğan, ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından ortaya çıkan “siyasette yumuşama” gündemine dair, “İktidar partisi ile ana muhalefet partisi arasında siyasi ittifak olmaz” ifadelerini kullandı.

Siyasette yumuşamanın olabileceğini ifade eden Erdoğan, “Uzlaşma, yumuşama olur ama ittifak olmaz. Biz de zaten böyle bir çaba içerisinde değiliz. Siyasetteki yumuşama, muhataplarımızın ifadesiyle ‘normalleşme’ çabamız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır” değerlendirmesinde bulundu.

‘Gerilim siyasetini bırakın’

CHP ile yaptıkları görüşmenin akabinde kamuoyuna yansıyan yorumlarla ilgili olarak da konuşan Erdoğan, CHP’ye “gerilim siyasetini bırakması” çağrısında bulundu.

“22 yıl boyunca CHP’den hoşgörü nezaket görmedik bundan dolayı hiçbir şey kaybetmedik. Bugün de siyasi bir kazanç peşinde değiliz. CHP gerilim siyasetini artık bıraksın istiyoruz. Diyaloğa şans tanıma arzumuz Cumhur İttifakı’na yönelik hadsizlikleri kabulleneceğimiz anlamına gelmez. Yumuşak başlıyız ama boynu çekilecek uysal koyun da değiliz.”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile devam eden ittifakları için “birlik” vurgusu yapan Erdoğan, “Yol arkadaşımız MHP ile omuz omuza yürüyoruz. Cumhur İttifakı sapasağlam ayaktadır, birdir, bütündür ve sarsılmadan ayakta kalacaktır” diye konuştu.

Son dönemde AKP-CHP görüşmelerinden kaynaklı olarak Cumhur İttifakı’ndaki MHP ile AKP arasındaki ilişkilerde “soğukluk” yaşandığı iddiaları gündeme gelmişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version