Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan, İspanya Kralı 6. Felipe’yle görüştü


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İspanya 8. Hükûmetler Arası Zirvesi kapsamında bulunduğu İspanya’da, Kral 6. Felipe ile görüştü. Görüşmeye heyetler de katıldı.

Erdoğan, İspanya’daki resmi temasları kapsamında İspanya Kralı 6. Felipe’yle Zarzuela Kraliyet Sarayı’nda biraraya geldi. Görüşmede, İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırıları gündemdeydi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Kralı 6. Felipe ile görüşmesinde, İsrail yönetiminin Filistin topraklarındaki soykırım politikalarının bir an önce sona ermesi gerektiğini belirtti. İsrail yönetiminin, Filistin topraklarında gerçekleştirdiği soykırım politikalarının bir an önce sona ermesi gerektiğini, İspanya’nın bu konuda attığı adımlar ile Filistin’e verdiği desteğin çok önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte uluslararası camianın, İsrail’e yönelik baskılarını artırmasının bölgede kalıcı barışın kapısını aralayabileceğine işaret etti” denildi.

Erdoğan ve Kral Felipe arasındaki görüşmede İspanya ve Türkiye arasındaki ticaret ve ikili ilişkiler konusu da gündeme geldi. Görüşmede, Türkiye ile İspanya arasındaki ilişkilerin gelişerek daha da derinleşeceğine inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile İspanya arasındaki ticaret hacminin genişletilmesinden savunma sanayi alanında iş birliğine kadar her alanda atılacak adımların iki ülkeye de kazandıracağını söyledi.

Exit mobile version