Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan-Ayşe Ateş görüşmesi: “Cumhurbaşkanı hiçbir şeyin karanlıkta kalmayacağını söyledi”

Adalet Bakanı ile HSK üyeleri arasında müfettiş krizi


Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Meclis’te İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu toplantısına katılımı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara’da sokak ortasında öldürülen Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in görüşmesine ilişkin soruları yanıtladı. “Cumhurbaşkanı’mız hiçbir şeyin karanlıkta kalmayacağını söyledi” diyen Bakan Tunç, “Yargıya güvenin” değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca Tunç, AKP’nin hazırladığı ve sokak hayvanlarının ‘uyutma’ adı altında öldürülmesini öngören yasa tasarısı ve Ayhan Bora Kaplan davasının ‘firari’ gizli tanığı Serdar Sertçelik’in iadesine ilişkin de konuştu.

SOKAK HAYVANLARI AÇIKLAMASI

“Meclis’teki grupta arkadaşlar değerlendiriyor. Hayvanlarımızı korumamız lazım. Onlar bizim can dostlarımız. Hayvanları koruma kanununda yapılan değişikliklerle cezaların artırılmasını sağlamıştık. Kedilere, köpeklere eziyet edenler hapis cezası aldı. Başıboş köpeklerin zarar verdiği olayları da gördük. Sokakların da korunaklı olması lazım. İnsan sağlığı da hayvan sağlığı da önemli. Taslak çalışması netleşmeden şu olacak bu olacak dememiz doğru olmaz.

“CUMHURBAŞKANI’MIZ HİÇBİR ŞEYİN KARANLIKTA KALMAYACAĞINI SÖYLEDİ”

Sayın Cumhurbaşkanımız dikkatle dinledi ve hukuk devletinde hiçbir şeyin karanlıkta kalmayacağını söyledi. Bağımsız ve tarafsız yargı huzurunda devam eden bir dava ve soruşturma var. Bu konuda yargıya güvenilmesi gerektiğini söyledi. 1 Temmuz’da duruşma başlıyor. Dosya zaten bütün kamuoyunun gündeminde. Soruşturması devam eden kişiler için de süreç devam ediyor. Deliller mahkemede tartışılacak. 22 tutuklu var.”

“DOSYALARIMIZ ULAŞTI, İADE SÜRECİNİ BEKLİYORUZ”

Bakan Tunç, Macaristan’da yakalanan Ayhan Bora Kaplan davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik’in iadesine ilişkin açıklama yaptı.

Tunç, “Dosyalarımız Macaristan makamlarına intikal etti. Orada 40 günlük geçici tutuklama kararı verilmişti. O dosyalarımızın tercümesi de yetkili makamlara ulaştı. Gerekli iade sürecini bekliyoruz” diye konuştu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version