Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Erdoğan-Akşener ön mutabakatı bir yıl önce yapılmıştı’

‘Erdoğan-Akşener ön mutabakatı bir yıl önce yapılmıştı’


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İYİ Parti’nin eski genel başkanı Meral Akşener arasında yapılan görüşme siyasetin gündeminde. İkili görüşmenin içeriğine ilişkin taraflardan açıklama gelmezken, İYİ Parti cephesinden sert tepkiler geliyor.

İYİ Partili Mehmet Tolga Akalın, Akşener’in Erdoğan’dan büyükelçilik talep ettiği iddialarına ilişkin, “Ben bu boyutuyla ilgilenmiyorum. Velev ki bu ve benzeri talepler var, peki Erdoğan ne istedi? Ben bu tarafıyla ilgileniyorum” dedi. Akalın, “Bugün gördüğümüz Erdoğan-Akşener fotoğrafı, aslında bir yıl önce oluştu” iddiasında bulundu.

Akalın, “Birinci gündem maddemiz anayasa komitesi kurmaktı. Ben buna çok şaşırdım. Çünkü o gün Türkiye’nin gündeminde yeni anayasa yoktu, tartışması yoktu, böyle bir talep de yoktu. Ama biz bu komiteyi kurduk. 13 Eylül 2023’te Erdoğan, Türkiye’nin yeni anayasa ihtiyacı olduğundan bahsetti. Ben orada ön mutabakatın yapıldığına ilişkin derin şüpheye sahip oldum” ifadelerini kullandı.

Medyascope TV’ye konuşan Tolga Akalın şunları söyledi:

“Çünkü, bugün gördüğümüz Erdoğan-Akşener fotoğrafı, aslında bir yıl önce oluştu. Biz 24 Haziran 2023’te kongremizi bitirdikten sonra 10 Temmuz’da ilk divan toplantımızı yaptık. Bu divan toplantısında, birinci gündem maddemiz anayasa komitesi kurmaktı. Ben buna çok şaşırdım. Çünkü o gün Türkiye’nin gündeminde yeni anayasa yoktu, tartışması yoktu, böyle bir talep de yoktu. Ama biz bu komiteyi kurduk. 13 Eylül 2023’te Erdoğan, Türkiye’nin yeni anayasa ihtiyacı olduğundan bahsetti. Ben orada ön mutabakatın yapıldığına ilişkin derin şüpheye sahip oldum.

‘AKŞENER’İ ENGELLEDİK’

Ondan sonraki bir yıl içerisinde de bu görüşü besleyen çeşitli hadiseler ve olaylara şahit oldum. Bu bizi ve çalışma arkadaşlarımı da 1 Nisan’daki kongreden sonra, 5 Nisan’da kendisinin yüzüne karşı her halükarda yapılan baskın kongrede aday olmaya sevk etti. Ve bu baskın kongrede ben aday olduğumdan dolayı Sayın Akşener tekrar genel başkanlığa devam etme arzusundayken bunu engelledik.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version