Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Êlih’te irade gaspı protestosu: Bu direniş sürecek


ÊLIH – Colemêrg’deki irade gaspı, Êlih’te yapılan yürüyüşle protesto edildi. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, kayyımlara karşı direnişlerinin süreceğini vurguladı. 

 

Colemêrg Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı Êlih’te yürüyüş ve halk buluşması düzenlendi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi yürüyüş ve buluşmaya katıldı. Kitle, DEM Parti binası önünde bir araya gelerek, “Direne direne kazanacağız” sloganı eşliğinde yürüyüşe başladı. Yürüyüş boyunca “Bê Serok jiyan nabe”, “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana Colemêrgê” ve “Kayyımlar gidecek halklar gelecek” sloganları yükseldi. Esnaflar da iş yerlerinin önünde alkış, slogan ve zafer işaretleriyle yürüyüşe destek verdi. Yürüyüş belediye binası önünde son buldu. 

 

BAYINDIR: SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ

 

Yürüyüş sonrası konuşan Keskin Bayındır, “Zulüm ve zorbalığa karşı baş eğmemiş bir şehirde olmak onur verici. Colemêrg Belediyemize kayyım atandı. AKP-MHP ittifakı belediyemize kayyım atadı. Biz bunu kabul etmiyoruz ve sonuna kadar direnişimizi sürdüreceğiz. Kayyım politikaları talan politikalarıdır. Devletin yasalarında bile bu hukuksuzdur. Üçüncü kez kayyım atanıyor. 31 Mart’ta hukuka uygun bir şekilde seçimleri kazandık. Ama bu kazanımlara tahammül etmiyorlar. Bu hukuksuzluğa karşı direnişimizi sürdüreceğiz. Bu direnişi büyütüp her tarafa yayacağız” diye konuştu. 

 

Bayındır, kayyım hukuksuzluğuna son verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bahçeli bugün de bize karşı konuşmalar yaptı. Kimse senin kirli politikalarına güvenmiyor, Kürt halkı senin söylemlerine göre hareket etmiyor. Bahçeli senin politikaların yok hükmündedir” diye kaydetti. 

 

Bayındır, şunları söyledi: “Kürdistan’da halk sizin kirli politikalarınıza karşı hiçbir dönem geri adım atmadı, atmayacak. Antalya’da belediye başkanı görevine son veriliyor onun yerine meclis yeni başkanını seçiyor, ama Kurdistan’da bu durumda hemen kayyım atanıyor. Bu ikili hukuku kabul etmiyoruz. Bu mesele vicdan meselesidir. Bunu için herkesin bu politikalara karşı çıkması gerekiyor. Ya bu zulme karşı olacağız, ya da AKP-MHP kirli politikaları bütün Türkiye’de etkisini gösterecek.”

 

Kitlenin belediye binası önünde nöbet eylemine başladı.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version