Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

El Hol’den IŞİD’lileri kaçıran IŞİD’li, Haseke’de yakalandı

El Hol'den IŞİD'lileri kaçıran IŞİD'li, Haseke'de yakalandı


Rojava’nın Haseke kentinin yakınlarında, büyük kısmı kadın ve çocuk olmak üzere IŞİD’le bağlantılı 45 bini aşkın kişinin yaşadığı El Hol Kampı’ndan IŞİD’llieri ve ailelerini kaçırdığı tespit edilen bir kişi yakalandı. Kampı kontrol eden Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) açıklamasında, ‘Ebu Hişam’ adıyla bilinen Abdullah Muhammed İbrahim’in, Haseke’nin kuzeydoğusunda bir köyde yakalandığı bilgisi verildi.

SDG, bu kişinin “IŞİD üyelerini ve ailelerini El Hol Kampı’ndan aktif bir biçimde kaçırdığını” belirtti. Açıklamaya göre Ebu Hişam, IŞİD’le bağlantılı çok sayıda kadın ve çocuğun kaçırılması eylemlerine karıştı. Ebu Hişam’ın kaçırdığı kişileri, “Suriye’nin Badiye Çölü ile Türkiye’nin kontrolündeki bölgelere götürmeyi hedeflediği” savunuldu.

EL HOL’DE KİMLER KALIYOR?

Haseke’nin doğusunda bulunan ve Körfez Savaşı’nda Iraklı sığınmacılar için kurulan El Hol Kampı’na, IŞİD’le savaş sonrasında çoğunluğu örgüt üyelerinin ailelerinden oluşan binlerce kişi yerleştirildi. SDG’nin denetiminde bulunan kampta bugün büyük kısmı kadın ve çocuk olmak üzere 45 bini aşkın kişi yaşıyor. Son verilere göre, bu kişilerin 21 bin 600’den fazlası Suriyeli, yaklaşık 17 bini ise Iraklı.

Kötü insani koşulları, IŞİD’in faaliyetleri ve cinayetler ile anılan kampa SDG dönem dönem operasyon düzenliyor. Son olarak aralık ayında, kampta üst düzey bir IŞİD yetkilisinin öldürüldüğü açıklanmıştı. SDG ve Amerikan yönetiminin bir dizi ülkeye kamptaki vatandaşlarını alması yönündeki çağrıları ise sürüyor. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version