Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eğitimciler 11 Haziran’da boykota gidiyor


MERSİN – Mersin Müfredatı Geri Çekin Platformu, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” olarak duyurulan yeni eğitim müfredatının durdurulması çağrısında bulunarak, 11 Haziran’da tüm okullarda boykot başlatacaklarını açıkladı. 

 

Mersin Müfredatı Geri Çekin Platformu, “Türkiye yüzyılı maarif modelini reddediyoruz” başlığı ile Akdeniz ilçesinde bulunan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN) binasında basın toplantısı düzenledi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir Milletvekili İbrahim Akın’ın da katılım sağladığı toplantıda, “Uyarıyoruz. Laik ve bilimsel olmayan müfredatı geri çekin” yazılı pankart açıldı. 

 

BOYKOTA ÇAĞRI

 

Açıklamayı yapan Mersin Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Mehmet Antmen, AKP İktidarının eğitim politikaları ile ülkeyi bataklığa sürüklediğini belirterek, “ÇEDES projesi ile okullar tarikatlara açıldı” dedi. Antmen, “Müfredat değişikliği ile eğitim tümüyle tarikatların bağnaz ve gerici zihniyetine teslim ediliyor. Çocukları, yarınlarımızı tarikatlara ve tarikat zihniyetine teslim etmeyeceğiz. Bunun için birleşerek mücadele etmeye çağıyoruz. Bu tarikat müfredatı derhal geri çekilmelidir. Bu itirazı ülkenin dört bir yanında yükseltmek için 11 Haziran salı günü okula gitmiyor, boykot ediyoruz. Laik ve demokratik bir ülke için; aydınlık yarınlar için eğitim emekçileri, öğrenciler ve aileler el ele verip direnmenin zamanıdır. Birleşerek mücadele edersek kazanabiliriz; başka bir yol yok. Boykota ve mücadeleye katıl, dayanışma ve direnişi birlikte örgütleyelim” dedi.

 

Antmen, öğrencileri ve velileri 11 Haziran’da Yenişehir Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapacakları basın açıklamasına davet etti.

 

‘İTİRAZI GELİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR’

 

Daha sonra söz alan İbrahim Akın, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “22 yıllık iktidarımızda kendi politikamıza inancımıza, ahlakımıza uygun bir kültür yaratamadık, bir gençlik yaratamadık” sözlerine atıfta bulunarak “Aslına bakarsanız bu müfredatla, eğitim politikasıyla, Türkiye’yi ortadan kaldırarak bir anlayış geliştirmeye çalışıyorlar. Bu uygulama aslına bakarsanız 18 kere değişmiştir 22 yılda. Sürekli yazboz tahtası haline gelmiş durumda. Aynı iktidar her Milli Eğitim Bakanı değiştiğinde müfredatı değiştiriyor. Ama sanmayın aynıdır bu durum. Bu durum başka bir şey arkadaşlar. Hiç ara vermeden ısrarla ve inatla bunun meşru olmadığını, yasal olmadığını, bilimsel olmadığını, itiraz etmemiz ve itirazı geliştirmemiz gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version