Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eğitimci ve velilerden yeni müfredat boykotu


HABER MERKEZİ – Yeni müfredata karşı birçok kentte açıklama yapan eğitimciler ve veliler, “Laiklik ve bilim karşıtı yeni müfredatı reddediyoruz” diye kaydetti. 

 

Eğitimciler, veliler ve demokratik kitle örgütlerinden oluşan Müfredatı Geri Çekin Platformu, 28 Mayıs’ta Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” müfredatını boykot etti. Karar kapsamında çocuklar da okula gönderilmedi. Konuya dair birçok kentte ortak açıklama yapıldı. 

 

MERSİN 

 

Mersin Müfredatı Geri Çekin Platformu, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama gerçekleştirdi. Açıklamayı yapan Mersin Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Mehmet Antmen, müfredatın açık ve şeffaf olmadığını belirterek, “Sadece bir hafta değerlendirme süresi belirlenmiş, eleştiri ve öneriler dikkate alınmadan değişiklikler onaylanmıştır” dedi.

 

 Yeni müfredat ile itaatkar bir nesil hedeflendiğini söyleyen Antmen, şunları belirtti: “Eğitim müfredatı, öğrencilere yaşamı bir bütün olarak kavramayı hedefleyen, çocuk ve gençlerin çok yönlü gelişimlerine hizmet edecek, öğrenme yaşantılarını içeren laik ve bilimsel bir içerikte olmalı, çok dillilik temellinde anadilde eğitimini esas alan yeni ve demokratik bir müfredat hazırlanmalıdır. Platform olarak eğitim müfredatı olmaktan uzak, tek adam rejiminin yaratmaya çalıştığı dini esaslara dayalı toplum modelini temel alan laiklik ve bilim karşıtı yeni müfredatı reddediyoruz. Eğitim ve bilim emekçileri başta olmak üzere öğrencilerimiz, velilerimiz ve tüm kamuoyu ile birlikte bilime ve laik eğitime açıkça meydan okumak anlamına gelen müfredat değişikliklerine karşı birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz.”

 

WAN

 

Eğitim Sen Wan Şubesi, İl Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Şube Başkanı Murat Atabay, yeni müfredata tepki gösterdi. Atabay, “Eğitim ve bilim emekçileri başta olmak üzere, öğrencilerimiz, velilerimiz ve tüm kamuoyu ile birlikte bilime ve laik eğitime açıkça meydan okumak anlamına gelen müfredat değişikliklerine karşı birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz ” dedi. 

 

RIHA

 

Eğitim Sen Riha Şubesi, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde açıklama yaptı. Riha Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de açıklamaya katıldı. Eğitim Sen Şube Eşbaşkanı Özlem Ulutaş Şengül, yeni müfredata tepki gösterdi. Ortak açıklamanın okunmasının ardından eylem, “Laik bilimsel anadilde eğitim” sloganıyla son buldu. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version