Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Diyarbakır Valiliği’nden ‘Eylemcilere müdahale edilmedi’ iddiasıyla ilgili açıklama


(Serbest Görüş) – Diyarbakır’daki Starbucks ve Burger King’e ‘tekbirli’ baskında, polis ve bekçilerin olayı görmelerine rağmen müdahale etmediklerine dair görüntüler ortaya çıkmıştı. Valilikten söz konusu görüntülere ilişkin açıklama geldi.

Diyarbakır’da bir grup, 22 Haziran’da Kayapınar ilçesinde bulunan Mahabad Bulvarı’ndaki Starbucks ile Sur ilçesinde bulunan Burger King şubelerine yönelik protesto düzenledi. Müşteri ve çalışanların korkuyla kaçıştığı eylemde “Cenk, cihat, şehadet” sloganları atılmıştı. Eylemle ilgili 16 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

İçişleri Bakanlığı’nca yapılan açıklamada, “22 Haziran 2024 Cumartesi günü Diyarbakır Sur ve Kayapınar ilçelerinde iki ayrı işletmeye giren 16 şahsın işlemleri Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce yapılmaktadır. Bugün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceklerdir” denildi.

Son olarak ‘tekbirli’ baskınlara dair yeni görüntüler ortaya çıktı. Mezopotamya Haber Ajansı’nın ulaştığı görüntülere göre, polis ve bekçilerin olayı görmelerine rağmen saldırıya müdahale etmedikleri anlaşılmıştı.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği, ‘polis ve bekçilerin saldırganlara müdahale etmediği’ görüntülere ilişkin açıklamada bulundu. Valilik, “Bu görüntüler, eylemcilerin bekçiler tarafından dışarıya çıkartılması esnasında çekilmiştir” dedi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentteki iş yerine yönelik eylemle ilgili bazı sosyal medya hesaplarında “bekçilerin olaya seyirci kalıp eylemcilerin içeriye girmelerine müsaade ettikleri” şeklinde paylaşımların yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, “Oysa ki bu görüntüler, eylemcilerin bekçiler tarafından dışarıya çıkartılması esnasında çekilmiştir.” ifadesine yer verildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version