Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Diamond Tema hakkında yakalama kararı

Diamond Tema hakkında yakalama kararı


Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yer6 adlı sosyal medya hesabında paylaşılan videoda Hz. Muhammed ile ilgili kullanılan hakaret içerikli ifadeler nedeniyle ‘Diamond Tema’ lakaplı şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldığını duyurdu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kararı sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu:

“RESEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI”
“Yer6 adlı sosyal medya hesabında paylaşılan video içeriğinde Peygamberimizle ilgili kullanılan hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan, paylaşımın yapılmasının ardından derhal 16.06.2024 tarihinde resen soruşturma başlatılmış olup, şüpheli Diamant Tema’nın yurtdışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır.”

YURT DIŞINA ÇIKMIŞ
Eurenews’te yer alan habere göre; din ve felsefe konulu videolarıyla popüler olan YouTuber ve araştırmacı Diamond Tema, katıldığı bir program sebebiyle kendisine yöneltilen tutuklanma tehditleri üzerine yurt dışına çıktığını açıkladı.

Kendisi çocuk yaştayken Türkiye’ye yerleşen Arnavut kökenli bir aileden gelen ve bir süredir Arnavutluk’ta yaşayan Tema, Pazartesi günü yayınladığı “Doğruyu Söyleyen, Dokuz Köyden Mahkemeye Verilir” başlıklı videoda, kendisini hedef alanlara “mağlup olmayacağını” belirtti.

Serbest Görüş:

“Bir daha Türkiye’ye geldiğimde istiyorlarsa tutuklarlar, nezarete atarlar, mahkemeye çıkarız, ifade veririz. Hiç problem değil. Ama ben bunu bu hafta yaşamak istemedim. Bu olay gündemdeyken, herkes benim ölmemi, hepse atılmamı istiyorken, internette ters kelepçeyle fotoğraflarımın paylaşılmasını istemiyorum. Bunları mutlu etmek istemiyorum. ‘Ya gördünüz müydü, dinsiz bak ne hale geldi’ demelerini istemiyorum. O zevki tattırmayacağım” ifadelerini kullanan Tema, dört ila beş ay içerisinde Türkiye’ye gelebileceğini de belirtti.

DIAMOND TEMA KİMDİR?
Diamond Tema 1994 Yılında Arnavutluk’ta dğmuş Agnostik Yazar Ve Youtuber’dır. 96 yılında Türkiye’ye taşındığı için okulu burada okuyup askerliğini de burada yapmıştır. Yunanistan ve İtalya’da 2 yıl kadar yaşayan Tema, kendisini Türk olarak tanıtıyor. 2 yıl kadar yerel TV’lerde yayın yönetmenliği yaptı, Osmanlı Tarihi’yle alakalı belgeseller çekti.

Youtube’da Tarih , Felsefe ve Bilim İle İlgili İçerikler Üretmektedir. Diamond Tema, “Agnostisizm ve İlâhi Tragedya” isimli kitabı ile de tanınmıştır.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version