Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Devlet Başkan Yardımcısı’nın uçağı radardan çıktı: Arama çalışmaları devam ediyor

Devlet Başkan Yardımcısı’nın uçağı radardan çıktı: Arama çalışmaları devam ediyor


TÜRKMEN TERZİ | JOHANNESBURG TR724

Malavi Devlet Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Başkan Yardımcısı Dr. Saulos Chilima ve beraberindeki 9 kişiyi taşıyan askeri uçağın bu sabah kaybolduğu ve arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

51 yaşındaki Chilima ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, bu sabah yerel saatle 09.17’de başkent Lilongwe’den havalanmıştı. Uçak, 45 dakika uçuş mesafesindeki Mzuzu Uluslararası havaalanına iniş yapacaktı.

Malavi Devlet Başkanı Lazarus Chakwera’nın ofisinden yapılan açıklamada, Chilima’yı taşıyan uçak ile “radarın dışına çıkması” nedeniyle temasın kesildiği belirtildi. Başkan Chakwera yetkililere, “uçağın yerini tespit etmek için acil bir arama ve kurtarma operasyonu yürütmesi” emrini verdiğini söyledi.

Dünyanın en fakir ülkelerinden olan Malavi’nin 51 yaşındaki Başkan Yardımcısı Dr. Chilima, ihaleye fesat karıştırmak suçundan Kasım 2022’de tutuklanmıştı. Malavi mahkemesi Chilima hakkında geçtiğimiz Mayıs ayında beraat kararı vermişti. Başkan Yardımcısı Chilima’nın uçağının kaybolması akıllara İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazasını getirdi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version