Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen’e yumruklu saldırı

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen’e yumruklu saldırı


Pazar günü Avrupa Parlamentosu seçimlerinin yapılacağı Danimarka’da Başbakan Mette Frederiksen’e saldırı şoku yaşandı. Başbakan, Kopenhag’ın merkezindeki Kulturtorvet’te bir kişinin saldırısına uğradı.

Saldırganın başbakana yumrukla vurduğu açıklanırken, daha fazla detaya girilmedi. Başbakanlık saldırıyı doğrularken, Başbakan Frederiksen’in sağlık durumu hakkında bilgi verilmedi. Saldırı karşısında Başbakan Mette Frederiksen’in şok olduğu ifade edildi.

Çevre Bakanı Magnus Heunicke sosyal medya X’te yaptığı açıklamada, “Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen bugün Kopenhag’daki Kultorvet’te bir adam tarafından saldırıya uğradı ve dövüldü. Mette doğal olarak saldırı karşısında şok oldu.” dedi.

Başbakana saldıran kişi polis tarafından gözaltına alınırken, saldırının meydana geldiği bölge polis kordonuna alındı. Mette Frederiksen’e yapılan fiziki saldırı, siyasi meslektaşları tarafından kınandı. Tüm partiler açıklama yaparak, Mette Frederiksen’le dayanışma içinde olduklarını belirtiler. Saldırıyı kınayan siyasiler, bu eylemin Danimarka demokrasisine yapıldığını ifade ettiler.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, X paylaşımında Frederiksen’e yönelik saldırı karşısında öfkeli olduğunu ifade ederek, “Bu korkakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Tüm düşüncelerim siz ve ailenizle birlikte sevgili Mette. Umarım bu korkunç saldırıyı en kısa zamanda atlatırsınız.” mesajını paylaştı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise sosyal medya paylaşımında, saldırı karşısında “şok olduğunu” kaydederek, “Avrupa’da inandığımız ve uğruna mücadele ettiğimiz her şeye aykırı olan bu alçakça eylemi kınıyorum. Sana güç ve cesaret diliyorum, her ikisine de fazlasıyla sahip olduğunu biliyorum.” ifadesine yer verdi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version